pista 1 Report post Posted August 22, 2018 (edited) Mám modem CISCO EPC3208 a vypáda to, že už pomalu odchází. Pokud si budu chtít od UPC koupit nový modem, tak pravděpodobně dostanu CBN CH7465LG. Rád bych se zeptat na pár věcí: a) lze na novém modemu kompletně vypnout 2,4GHz i 5GHz WiFi? Včetně vysílání WiFree? b) bude modem v režimu bridge a bez IPv6 DS-Lite? c) lze si modem někdě v Praze vyzvednout osobně? Nebo dodání technikem na určenou dobu je jediná možnost? Edited August 22, 2018 by pista Quote Internet 200 - TV Komfort EPC3208, CA Modul Praha 4 Share this post Link to post
Evzen 182 Report post Posted August 22, 2018 Re a) Modem lze prepnout do rezimu bridge, tj. bude z nej zase jen "obycejny modem" jako ten CISCO. Sam jsem presne tento prechod pred casem prodelal. Prepnuti na bridge bylo to jedine, kvuli cemu jsem potreboval vlezt do nastaveni modemu. Od te doby jsem tam nebyl. Re b) Pokud mas doted IPv4, tak ti to tak po vymene zustane (je ale jistejsi si to domluvit se zakaznickou linkou pri domlouvani vymeny modemu); jinymi slovy, nastaveni parametru pripojeni (IPv4 vs. IPv6) neni dano natvrdo typem modemu, ale nastavuje se u UPC separatne. I toto jsem sam prodelal, takze vim, ze to neni problem. Quote Jiná služba Jiná služba Jiná služba Jiná služba Jiná služba Jiná služba modem Compal (bridge mode), CA modul Brno Share this post Link to post
okrizek 0 Report post Posted August 22, 2018 ad c) výměnu určitě jde domluvit na prodejním místě, já byl třeba v Nuslích v Závišově 5 Quote Internet 300 - TV Komfort - - - Modem Compal, STB Kaon KCF B4003 Praha Share this post Link to post
tramin 2 Report post Posted September 14, 2018 Mám problém s výpadky internetu.Ale vždy po restartu modemu Cisco 3208 na nějakou dobu naskočí.Pak se to ale opakuje.Bude to modemem? Quote - - TV Komfort - - - HD mediabox Brno-Líšeň Share this post Link to post
sodekcz 40 Report post Posted September 14, 2018 Může být, ale to na fóru vskutku nezjistíš. Začni u UPC. Quote Internet 300 - TV Start - - - TC7200 (bridge) Brno Share this post Link to post
tomus 107 Report post Posted September 14, 2018 Já bych hned nepodezříval modem, může to být klidně špatným signálem, Koukni do rozhraní modemu Jaké jsou tam hodnoty před výpadkem a při výpadku, adresa je myslím http://192.168.100.1 Quote Internet 150 - TV Komfort - - - Ubee EVM3236, HD Mediabox Brno Share this post Link to post
tramin 2 Report post Posted September 15, 2018 Takže přikládám screen před restartem a po. Quote - - TV Komfort - - - HD mediabox Brno-Líšeň Share this post Link to post
tomus 107 Report post Posted September 15, 2018 Ty hodnoty v obou tabulkách jsou v normě, takže tam problém nebude. Quote Internet 150 - TV Komfort - - - Ubee EVM3236, HD Mediabox Brno Share this post Link to post
tramin 2 Report post Posted September 16, 2018 Takže kontaktovat UPC... Quote - - TV Komfort - - - HD mediabox Brno-Líšeň Share this post Link to post
tomus 107 Report post Posted September 16, 2018 Určitě tam zavolej oni ti zkontrolují signál na dálku a mohou se na něj podívat i zpětně. Quote Internet 150 - TV Komfort - - - Ubee EVM3236, HD Mediabox Brno Share this post Link to post
Marek-26 112 Report post Posted September 17, 2018 Od posledního restartu modemu (4 dny) není vidět žádný výpadek. Hodnoty dobré, ztrátovost "nulová". Prvně bych zkusil dát jiný napájecí zdroj. Pokud to nepomůže, pak už jen zavolat na UPC a patrně Vás čeká výměna modemu. Quote Internet 300 - TV Komplet Neomezeně Neomezeně Neomezeně Compal, HZN USB Brüx/Praha Share this post Link to post
tramin 2 Report post Posted September 18, 2018 Jo,zatím OK.Když tak zkusím ten zdroj vyměnit,dík. Quote - - TV Komfort - - - HD mediabox Brno-Líšeň Share this post Link to post
tramin 2 Report post Posted September 19, 2018 Ještě otázku,jaký spolehlivý zdroj doporučujete k modemu. Quote - - TV Komfort - - - HD mediabox Brno-Líšeň Share this post Link to post
Standa 12 Report post Posted September 19, 2018 Bude asi jedno jaky výrobce, musí mýt stejné napětí a minimálně stejný proud Odesláno z mého Redmi Note 5 pomocí Tapatalk Quote Standa - - - modem Praha Share this post Link to post
Evzen 182 Report post Posted September 19, 2018 Jak jsem zrovna psal ve vedlejsim threadu, ten proud zrovna u tohoto modemu/zdroje neni az tak zasadni dodrzet. Podivam se doma, kolik presne ma ten zdroj, co jsem pouzival, ale mam dojem, ze to bylo kolem 1 A... original zdroj ma nejmin 1,5 A. Novy zdroj se nijak extra nezahrival, takze zadny problem... Quote Jiná služba Jiná služba Jiná služba Jiná služba Jiná služba Jiná služba modem Compal (bridge mode), CA modul Brno Share this post Link to post
Retiree 49 Report post Posted September 19, 2018 (edited) Původní zdroj (15 Vss /1,0 A) pro Cisco 3212 (v čem se liší ?) jel téměř 7 let 24/7 bez problémů. Životnost zdroje se asi liší kus od kusu... Edited September 19, 2018 by Retiree Quote exKarneval Internet 300 Telefon 30 minut TV Komfort - - - Compal - Router Mode, 3x CAM Teplice Share this post Link to post
Evzen 182 Report post Posted September 19, 2018 Aaaa, tak mozna ne ampéráž, ale voltáž to byla, co jsem nedodrzel! Ten muj zdroj ke scanneru byl 12 V... Muj puvodni zdroj taky jel nejakych 8 let nebo tak nejak... Vsak kdo ma CISCO 3208, nema ho chvilku... ono uz je hezkych par patku, co se davaly naposledy... Quote Jiná služba Jiná služba Jiná služba Jiná služba Jiná služba Jiná služba modem Compal (bridge mode), CA modul Brno Share this post Link to post
Retiree 49 Report post Posted September 19, 2018 To by byl objev hodný Nobelovy ceny, odporující dosud platným fyzikálním zákonům … Tedy pokud bychom brali vážně štítkové hodnoty síťových adaptérů- Quote exKarneval Internet 300 Telefon 30 minut TV Komfort - - - Compal - Router Mode, 3x CAM Teplice Share this post Link to post
Evzen 182 Report post Posted September 19, 2018 Nemyslim si... Nikde neni psano, ze tech 15 V opravdu NUTNE potrebuje (a zjevne nepotrebuje 😉) a ze se nespokoji i s nizsim napetim. Ostatne, tech 15 V je dost neobvykla hodnota, to tech 12 V je prave mnohem casteji pouzivanych... beztak se to ve zdrojove casti modemu nejspis srazi dolu na tech 12 V a vyhlazuje, stabilizuje, apod. Ja to proste zkusil, ze uvidim, jestli to pojede a jak moc dobre/spatne... a ono to jelo jako z praku a vubec na nic to nemelo vliv... tedy z pohledu uzivatele... na porovnavani nejakych hodnot kdoviceho jsem se mohl zvysoka vyprdnout. Schopnost pracovat s sirsim rozsahem napajeciho napeti neni uplne neobvykla vec. Mam napriklad takovy sikovny cinsky audio zesilovac a ten umi pracovat pri napajeni od, nevim presne, 9 nebo 12 V az do snad 48 V. Jen se podle napajeciho napeti lisi maximalni vystupni vykon - cim vic voltu na vstupu, tim vic wattu na vystupu 😉 Quote Jiná služba Jiná služba Jiná služba Jiná služba Jiná služba Jiná služba modem Compal (bridge mode), CA modul Brno Share this post Link to post
tramin 2 Report post Posted September 19, 2018 Takže nějaké resume,nebo mám zajít do Letma v Brně,ať mi dají nějaký náhradní? Quote - - TV Komfort - - - HD mediabox Brno-Líšeň Share this post Link to post
Marek-26 112 Report post Posted September 19, 2018 Modem je v pronájmu či zakoupený? Quote Internet 300 - TV Komplet Neomezeně Neomezeně Neomezeně Compal, HZN USB Brüx/Praha Share this post Link to post
tomus 107 Report post Posted September 19, 2018 Budto v Letmu, nebo koupit zdroj 15V/1A, případně 1,5A, maji ho třeba v GES na Křenové https://www.ges.cz/cz/napajeci-adapter-sitovy-napajec-stabilizovany-zdroj-mw-15v-1-6a-GES07506807.html Akorát pozor aby seděly konektoy. Quote Internet 150 - TV Komfort - - - Ubee EVM3236, HD Mediabox Brno Share this post Link to post
tramin 2 Report post Posted September 19, 2018 Modem je v pronájmu či zakoupený?V pronájmu... Quote - - TV Komfort - - - HD mediabox Brno-Líšeň Share this post Link to post
Marek-26 112 Report post Posted September 19, 2018 Pak bych to neřešil takhle a nechal bych si modem vyměnit od UPC za novější. Quote Internet 300 - TV Komplet Neomezeně Neomezeně Neomezeně Compal, HZN USB Brüx/Praha Share this post Link to post
tramin 2 Report post Posted September 19, 2018 No asi jo. Quote - - TV Komfort - - - HD mediabox Brno-Líšeň Share this post Link to post