Jump to content

Připojení nefunguje po reinstalaci systemu !!!


Guest tomus

Recommended Posts

Tak a je to tady zase - musel jsem přeinstalovat systém (w98), opětovně jsem zadal všechny přístupové hodnoty (proxy samozřejmě nikoliv) a jako po každé reinstalační

proceduře to ZASE nefunguje !!! Modem je v pohodě, svítí všechno jak má, všechno je v pořádku nainstalováno, nastaveno a prostě se odmítá připojit k síti. Co to mám, tak jsem musel 3x přeinstalovat a vždycky to po nějaké delší době (pár hodin až 2 dny) najednou naběhlo samo od sebe. Dokáže mně tohle někdo vysvětlit ??? Nepomáhá ani x-krát vytažení modemu - reset. Možná, že až dneska přijdu domů, tak to poběží ... hmm, anebo taky ne ? Upozorňuji, že všechno (jsem si jistej), je nastavený tak, jak to bylo předtím, protože mám diskový obraz systému, na kterém to chodilo ráno a po přetočení systému to prostě nejede. Jestli někdo máte podobný zkušenosti, tak poraďte. Jakmile to jednou najede, tak už to jede pořád - zase až si vzpomenu přeinstalovat systém a zase milion hodin resetovat modem, vytahovat kabely a pořád se ujištovat, že je to určitě všechno dobře nastavený :-/

Link to post
Share on other sites

Jistě, předtím to chodilo bez potíží, potřeboval jsem dát systém na jinej disk, čiže instalace od nuly, v biosu žádná změna atd. Všechny ovladače a zařízení se tváří v pořádku, všechno je stejné jako předtím. V modemu problém nebude, první čtyři ledky svítí, žlutá activity po připojení do sÍťovky taky v pořádky. Nastaven Klient microst, TCP/IP a síťová LAN karta. Všechny údaje IP, maska, brána i oba DNS nastaveny shodně. Ještě jsem zkusil vyhodit a znovu načíst driver pro síťovku, opět zadat přístupy a pořád nic. Prostě při startu systému se systém nepřipojí, nepomáhá ani několikánosobné restarty modemu ani počítače - ale opravdu to není poprvé, možná že to dneska doma zapnu a najede to úplně normálně -takhle to bylo někdy před půl rokem úplně to samý. Chyba v kabelu není, kompletně jsem ho proměřil - tady už může být potíž ve hvězdách :-( Naposled to bylo taky tak, nehrábnul jsem na to a zkusmo jsem to zkoušel - prostě jenom spustit IE a zavřít ho a najednou šup a už to jelo. Do doby reinstalace bez jediného problému - tak opravdu nevím co se děje. Můžu tam hodit PCI síťovku a vyřadit tu na desce, ale nevim nevim. Jinak je to ASUS deska AN8X7-VM (nebo tak nějak ty písmenka), čipset NVidia - všechno na desce. S ničím se to nehádá a není tedy problém už kde hledat. Když před rokem přišel technik to připojit, tak to taky nerozjel a odešel a ono se to samo rozjelo asi po 4 hodinách, takže z toho byl taky hotovej. Víc k tomu nemám co říct....

Link to post
Share on other sites

Nejde ti pripojeni k netu vubec, nebo ti jen nejdou www stranky v prohlizeci, zkousel jsi ping, FTP, ICQ atd. ?

Dostanes se do manazera modemu - ma modem nactenou MAC tve sitovky ?

Co nastaveni sitovky, zkus ji prepnout na jen na 10 Mbit rychlost, nekdy to pomuze.

  • Internet 150
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, HD Mediabox
  • Brno
Link to post
Share on other sites

Přesně ... vůbec to nejde natož prohlížeč, je to úplně mrtvý ...

Jak se dostanu do manazera modemu ??? Jak poznam, ze ma modem nactenou MAC adresu ? Kde a jak přepnu sitovku na 10Mit ?????? Sorry za tyhle debilni otazky, ale nikdy jsem to nepotreboval ...

Link to post
Share on other sites
Jak se dostanu do manazera modemu ???

Do managera kabelového modemu se dostaneš zadáním adresy http://192.168.100.1 do prohlížeče. Bohužel, jestli ti nefunguje, asi to jen tak snadno nepujde.

 

Jak poznam, ze ma modem nactenou MAC adresu ?

Poznáš to tehdy, pokud se dostaneš do manageru kabelového modemu. Zde vybereš v mená položku Addresses a poté úplně dole más seznam Known CPE MAC Address (Max 3). U MAC adresy by měl být status Learned

 

Kde a jak přepnu sitovku na 10Mit ??????

Vlezeš si do Ovládacích panelů, zde vybereš System. Následně si v něm najdeš jeden ze síťových adaptérů, který máš nainstalovaný v počítači. Klikneš na něj pravým, dáš Vlastnosti. Dále se přepneš na záložku Upřesnit, kde bude více vlastnosti, které můžeš nastavit. Avšak tebe zajíma Connection Type. Pak už si vybereš, jakou hodnotu u této vlastnosti nastaviš (v tvém případě 10BaseT).

Link to post
Share on other sites

OK, zkusim tedy tohle a ještě zkusim pro sichra dát do keplu jinou sítovku na PCI. Doufam, že se pude zbavit přes bios tý na desce. Operátor se dušoval, že od nich je určitě všechno v pohodě, že se může maximálně, že by byl poškozený modemový port, což se děje prý u jednoho ze sta.

Link to post
Share on other sites

Tak nepomohlo ani snizeni speedu na 10 Mbit, takze jsem tam dal tu nejblbejsi sitovku, kterou jsem sehnal, do PCI a po instalaci driveru a resetu modemu se vsechno rozjelo. Fajn, ale ze teda ta na ty desce s tim jela normalne skoro rok, to je zahada. Nic, dal to nebudeme resit, resi se jenom problemy, ted je vyreseno ....

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...