Retiree 64 Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 Tady na fóru jsem viděl fotku dvouzdířkové účastnické zásuvky s nějakým takovým válečkem v rozvodu k tv... Quote - - Komfort Compal LG (router mode), 3x CAM Teplice Link to post Share on other sites
tomus 188 Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 Ano přesně tak bych to udělal, jak píše Retiree a jestli bude potřeba ten filtr zpětného směru, to uvidíš podle toho jak to bude fungovat, kolikrat to funguje i bez filtru. Quote 150 Mb/s - Komfort Compal VF, HD Mediabox, CA modul Brno Link to post Share on other sites
Retiree 64 Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 No nevím, fungovat to může, ale.... Bydlím v paneláku a čas od času mám neskutečně zarušený záznam pořadu tv, předpokládám rušení nějakým přijímačem nebo právě zpětným kanálem bez filtru. Quote - - Komfort Compal LG (router mode), 3x CAM Teplice Link to post Share on other sites
petrmet 4 Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 To by mě zajímalo, proč mi technici od UPC instalovali dva kabely, jeden do modemu a druhý do TV, když stačí jeden ? Quote Internet 300 - TV Start Wifi Modem Compal Praha 10 Link to post Share on other sites
Marek-26 256 Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 @petrmetTeď trochu nechápu, jak by to mělo fungovat na jednom kabelu. Je třeba vést signál do modemu kvůli internetu a druhý kabel do TV/STB kvůli TV. Jako do bytu až po zásuvku vede jeden kabel, ale dále se to pak rozdvojuje, aby šlo zapojit obojí. Quote 300 Mb/s ∞ GB 10 Mb/s Komplet Compal, HZN USB Brüx/Praha Link to post Share on other sites
ost-plus@seznam.cz 0 Posted September 13, 2020 Share Posted September 13, 2020 Přesně tak - pokud si zákazník přeje koncovou zásuvku na jiné místo tak ji přemístí - proč by tahal jeden kabel ze zásuvky a pak před zapojením modemu a TV použil rozbočovač s tím filtrem nehledě že tam nastane další útlum cca 4-5 dB Quote 150 Mb/s - Klasik CA modul Teplice Link to post Share on other sites
Adolf.Shitler 99 Posted September 14, 2020 Share Posted September 14, 2020 @ Retiree "Opravte mě někdo, jestli kecám.... Ve zdířce TV je horní(?) propusť, která zadrží nejnižší kmitočty zpětného datového kanálu (možné rušení tv), naopak ve zdířce DATA je úplný signál. Tedy, pokud je k dispozici jen jeden kabel, připojit ho do DATA a teprve před modemem jej rozbočit a jednu větev připojit přímo do modemu. Do druhé větve pro televizor ještě vložit horní(?) propusť. Tuším, že takové zapojení se nyní běžně používá a ta propusť má tvar válečku s F-konektory... neviděl jsem to naživo, nechce se mi hledat." Výstup DATA z účastnické zásuvky slouží výhradně pro DATA! Výstup TV pak slouží pro TV. A jakýkoliv bastl není omluvitelný ani tím, jestli je k dispozici jenom jeden kabel nebo ne. Mimochodem kde seženeš ty svoje "horní propusti"? Z VF ti je nikdo nedá a běžný sortiment někde v elektru to rozhodně není... V dané situaci by tazatel udělal nejlépe, kdyby si zavolal technika z VF a nechal vše realizovat od něho. Rozhodně lepší řešení, než nákup nějakých šrotů u zeleného skřeta a "vědomosti" o dané problematice čerpané z netu :P Quote - - - - - Link to post Share on other sites
petrmet 4 Posted September 14, 2020 Share Posted September 14, 2020 před 8 hodinami, Marek-26 napsal: @petrmetTeď trochu nechápu, jak by to mělo fungovat na jednom kabelu. Je třeba vést signál do modemu kvůli internetu a druhý kabel do TV/STB kvůli TV. Jako do bytu až po zásuvku vede jeden kabel, ale dále se to pak rozdvojuje, aby šlo zapojit obojí. O pár příspěvků výše se píše : @Retiree Tedy, pokud je k dispozici jen jeden kabel, připojit ho do DATA a teprve před modemem jej rozbočit a jednu větev připojit přímo do modemu. Do druhé větve pro televizor ještě vložit horní(?) propusť. Tuším, že takové zapojení se nyní běžně používá a ta propusť má tvar válečku s F-konektory Quote Internet 300 - TV Start Wifi Modem Compal Praha 10 Link to post Share on other sites
Recommended Posts