MasterTX 0 Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 Dobrý den, mám od UPC (Vodafonu) internet a televizi a využívám je přes jejich HD DVR Mediabox. Jelikož je tento Mediabox nedostatečný co se nastavení a lan portů týče, používám vlastní router (TP-Link AC1200). Jak můžu nastavit Mediabox tak aby moje konfigurace fungovala co nejlépe? Možnost přepnout Mediabox do režimu bridge jsem nikde nenašel. Používám port forwarding v routeru a všiml jsem si že některé funkce jsou od výměny starého mediaboxu za nový HD DVR Mediabox nefunkční. Případně, je jiná možnost jak mít internet a televizi od UPC (Vodafone) za použití odděleného modemu a set-top boxu, aniž bych přišel o funkce HD DVR Mediaboxu? U modemu bych mohl využít bridge mód, což by pro mě bylo ideální. Avšak jediný set-top box, který je v nabídce, je HD Mediabox, který ovšem postrádá funkci nahrávání, kterou v domácnosti využíváme. Quote Internet 300 - Komfort HD DVR Mediabox Zlín Link to post Share on other sites
Adolf.Shitler 99 Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 Požádat VF/UPC o kabelový modem. Ten sice bude s routerem (Compal), ale jde přepnout do režimu bridge. A Mediabox by měl zůstat pro TV. 1 Quote - - - - - Link to post Share on other sites
tomus 189 Posted April 7, 2020 Share Posted April 7, 2020 A nebo zkusit přepnout router Tp-link do režimu AP, pokud to umí.l, pak se se bude chovat jako switch s wifi. Quote 150 Mb/s - Komfort Compal VF, HD Mediabox, CA modul Brno Link to post Share on other sites
jandik 3 Posted April 8, 2020 Share Posted April 8, 2020 A nebo zkusit přepnout router Tp-link do režimu AP, pokud to umí.l, pak se se bude chovat jako switch s wifi. Jenomže pak bude routerem ten Mediabox, což nechce.x iPad x Pro 2 Quote Internet 300 - TV Komfort HD Mediabox, Compal Děčín 27 Link to post Share on other sites
jakup 0 Posted April 9, 2020 Share Posted April 9, 2020 V 7. 4. 2020 v 15:57, Adolf.Shitler napsal: Požádat VF/UPC o kabelový modem. Ten sice bude s routerem (Compal), ale jde přepnout do režimu bridge. A Mediabox by měl zůstat pro TV. Samozřejmě se pak za obě zařízení platí (pronájem i elektřina). Mediabox pak nelze jako modem/router používat ani v případě závady modemu. Ověřeno na vlastní kůži. Quote Internet 150 - - Compal_CH7465LG Praha 17 Link to post Share on other sites
Marek-26 258 Posted April 10, 2020 Share Posted April 10, 2020 No ... Přepnout data z modemu zpět na Horizon DVR jde, chvilku to trvá, ale není to nemožné. Quote 300 Mb/s ∞ GB 10 Mb/s Komplet Compal, HZN USB Brüx/Praha Link to post Share on other sites
Recommended Posts