Egestas 0 Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Zdravím, vím že rychlá odezva není tak úplně dedikována. Co mě však zaráží je to, že si platím nejdražší tarif a odezvu mám 80+ms. Je možné samosebou že je karanténa a lidi hodně jsou na netu. Spuštění VodafoneTV tomu asi taky moc nepřidá. Nebudu však lhát, vadí mi to. Očekával bych 20-50ms. Bydlím v centru města kde je optické připojení. Chápu že přímo domů ta přípojka není z optiky. Zajímalo by mě jestli s tím do budoucna Vodafone něco bude dělat. Nechci vyhrožovat odstoupením od smlouvy. Byl jsem vždy s UPC spokojen. S pozdravem, Ege Quote Internet 1000 10 GB Jiná služba Compal Pardubice Link to post Share on other sites
technik 125 Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 A kam se má pinkat, aby to bylo srovnatelné, na GW nebo rovnou na nějakou jinou adresu? Quote - - Jiná služba nic UPC Link to post Share on other sites
Egestas 0 Posted March 23, 2020 Author Share Posted March 23, 2020 Neuvěřitelný downgrade proběhl. Ještě pár týdnu zpátky bylo vše v pořádku. Teď je to cca 70% horší. Quote Internet 1000 10 GB Jiná služba Compal Pardubice Link to post Share on other sites
ludekfilm 2 Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 U mne záleží přes který prohlížeč a jaký test provádím. Obvykle nejlepší hodnoty mám s prohlížečem Google chrome a http://speedtest.cesnet.cz/ Quote 300 Mb/s - Komfort modem Compal + CA modul Praha Link to post Share on other sites
Egestas 0 Posted March 23, 2020 Author Share Posted March 23, 2020 Jak sem psal neuvěřitelný downgrade v mém případě proběhl. Screen je dělaný cca týden po montáži někdy v půlce ledna. Teď download ukazuje 12Mbps. Quote Internet 1000 10 GB Jiná služba Compal Pardubice Link to post Share on other sites
technik 125 Posted March 23, 2020 Share Posted March 23, 2020 Připojení je kabelem nebo WIFI? Quote - - Jiná služba nic UPC Link to post Share on other sites
marena 60 Posted March 24, 2020 Share Posted March 24, 2020 (edited) To bude něco lokálního. U mě všechno OK, ping 7ms, dl/ul v normě, viz https://www.speedtest.net/result/9175401597.png Edit: Ono koukám hodně záleží, na který server to člověk zkouší. Napodruhé mi to nabídlo nějaký server JM-Net z Říčan a na něm mám dl jen 20Mbps :-D Ale Dial Telecom nebo Nordic Telecom jedou naplno, ping do 10ms. Ještě jsem zkusil měření na tom speedtest.cesnet.cz a tam to je mnohem horší, ping 20ms, dl jen 171Mbps. UPC (Vodafone) nemá svůj server na měření? Edited March 24, 2020 by marena Quote 300 Mb/s - Komplet Modem Compal, HD Mediabox, CA modul Mladá Boleslav Link to post Share on other sites
tomus 202 Posted March 24, 2020 Share Posted March 24, 2020 Já zásadně testuji pouze na serveru UPC http://speedtest.dkm.cz Sice tam není tak rychlý ping, ale když je nějaký problém s internetem, tak se to tam projeví, narozdíl od jiných měřáků. 1 Quote 150 Mb/s - Komfort Compal VF, HD Mediabox, CA modul Brno Link to post Share on other sites
marena 60 Posted March 24, 2020 Share Posted March 24, 2020 Hmm, tak ten mě posílá do Brna a stojí pěkně za prd. Zatímco na normálním speedtestu do Dial T./Nordic T. mám i teď odpoledne 12ms a 290/20Mbps, tak do toho Brna 20ms a 160/21Mbps. Ten server má být přímo v síti UPC? Proč funguje jen poloviční rychlostí? Kdo ví... Quote 300 Mb/s - Komplet Modem Compal, HD Mediabox, CA modul Mladá Boleslav Link to post Share on other sites
Evzen 220 Posted March 24, 2020 Share Posted March 24, 2020 Bohajeho, chlapi... Server ma byt samozrejme co nejbliz, takze je vcelku logicke, ze tomus v Brne preferuje brnensky server, ale marenovi v Boleslavi je brnensky server na prd. A nez me nekdo zacne brat za slovo - pochopitelne zalezi taky na vytizenosti serveru a jeho pripojeni do site... uplne stejne tak mi bude na prd server, ktery je sice vedle v baraku, ale jede na nejake stare 486, pripojene do Internetu 1 megabitem. Quote Jiná služba - Jiná služba modem Compal (bridge mode), CA modul Brno Link to post Share on other sites
Recommended Posts