Přejít na obsah
Gyd

Ovislink wl 5470AP a Motorola sb5101e - lagy, výpadky

Recommended Posts

Gyd    0

Zdravím, jsem čerstvým zákazníkem (10M) a pročetl jsem tu hromadu příspěvků, ale žádnej úplně nevyřešil můj problém:

 

Dostal jsem modem Motorola sb5101e. Pokud k nemu připojím PC přímo, tak je vše OK. Jakmile připojím do modemu router (Ovislink wl 5470AP) a z nej vedu kabelem PC a přes wireless notebook, nastávají problémy:

 

- kolísání rychlosti (i na desetinu z 10M)

- velká odezva

- při online hraní výpadky připojení (cca 5 vteřin v kuse v různých intervalech)

- výpadky jsou postřehnutelné i při načítání online videa nebo webu (po zadání adresy browser malou chvíli nemůže najít stránku a pak ji začne načítat).

 

V nastavení routeru mám naklonovanou MAC adresu, aktualizoval jsem firmware, nastavil základní atributy pro QoS.

 

Nemá někdo stejný router a neřešil (a úspěšně vyřešil) tento problém?

Sdílet toto téma


Link to post
Zdravím, jsem čerstvým zákazníkem (10M) a pročetl jsem tu hromadu příspěvků, ale žádnej úplně nevyřešil můj problém:

 

Dostal jsem modem Motorola sb5101e. Pokud k nemu připojím PC přímo, tak je vše OK. Jakmile připojím do modemu router (Ovislink wl 5470AP) a z nej vedu kabelem PC a přes wireless notebook, nastávají problémy:

 

- kolísání rychlosti (i na desetinu z 10M)

- velká odezva

- při online hraní výpadky připojení (cca 5 vteřin v kuse v různých intervalech)

- výpadky jsou postřehnutelné i při načítání online videa nebo webu (po zadání adresy browser malou chvíli nemůže najít stránku a pak ji začne načítat).

 

V nastavení routeru mám naklonovanou MAC adresu, aktualizoval jsem firmware, nastavil základní atributy pro QoS.

 

Nemá někdo stejný router a neřešil (a úspěšně vyřešil) tento problém?

 

 

Měl jsem s tímto Ovislinkem stejným problém a kamarád taky. Pořešil jsem to jiným routerem a šlape to jako hodinky. Tento problém jsme řešili i u jiných internetových přípojek. Hlavně se hodně hřeje.

Sdílet toto téma


Link to post
Gyd    0

Nasel jsem to nekde tu v diskusi, ze to pomuze, uz jsem to odstranil. Router jsem resetoval na tovarni nastaveni a nahral novy firmware, prozatim to funguje, jak ma, coz ale fungovalo i pred tim, ale pouze dva dny.

Sdílet toto téma


Link to post

IMHO, pokud naklonuješ MAC adresu, z konkrétního PC, mohlo by se stát, že by ten pakety byly zmatené a nevěděli by, kam mají putovat, jestli do routeru nebo do PC.

 

Takže, jestli jsi to odstranil a router má svou MAC adresu, je dobře, že jsi ho restartoval. Doufám, že jsi restartoval i modem, aby i ten měl jasno v MAC adresách.

  • lokalitabylo vyplněno
  • internetInternet 30
  • televize-
  • telefon-
  • zařízeníbylo vyplněno

Sdílet toto téma


Link to post
Návštěvník   
Návštěvník

zdrawim .. mam stejny modem jako tu uvadis, akorad mam router asus rx 304, ale dela mi to presne co rikas ty, pri online hrani sekundovy vypadky, pri nacitani videa kdyz je vypadek tak taky nemuze nacist stranku, a stava se to az po navyseni rychlosti ze 2 na 10mb, predtim bez problemu, byl tu ume technik a vymenil mi modem, ale dela to porad

jak si to vyresil ty ? diky za pomoc :)

Sdílet toto téma


Link to post

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlašte.

Přihlásit se

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

×