Přejít na obsah

Vyhledávání

Zobrazené výsledky pro štítky ''router'' .

  • Vyhledávání podle štítků

    Pokud je více štítků, je nutné je rozdělit čárkou.
  • Vyhledávání podle autora

Typ obsahu


Fórum

  • UPC
    • Novinky a všeobecná diskuze
    • Technická podpora
  • Internet
    • Novinky a všeobecná diskuze
    • Technická podpora
  • Televize
    • Novinky a všeobecná diskuze
    • Technická podpora
  • Telefon
    • Novinky a všeobecná diskuze
    • Technická podpora
  • Ostatní
    • Bazar
    • Fórum
    • Ostatní diskuze

Najít obsah v...

Najít obsah, který obsahuje...


Vznik

  • Začátek

    Konec


Poslední aktualizace

  • Začátek

    Konec


Filtrovat podle...

Registrace

  • Začátek

    Konec


Skupinu


Vodafone internet


Vodafone telefon


Vodafone televize


Vodafone datový limit na mobilu


Vodafone rychlostní limit na mobilu


Vodafone zařízení


Místo odběru služeb Vodafone

Nalezeno 3 výsledky

  1. Na svém stolním PC, který je ethernetovým kabelem připojený k routeru, mám puštěný web server Jupyter pro vzdálené výpočty. Na laptopu, který je připojený přes wifi, nahrávám na server ~800MB velký soubor. Pokaždé, když se pokusím nahrát soubor, tak se nenahraje, ale "shodí" to router. Zezačátku jsem si myslel, že je to náhoda, ale zkoušel jsem nahrávat soubor v různé dny v různou denní dobu, takže je to určitě tato příčina. Oba počítače ztratí přístup k internetu (nefunguje ani ping), diagnostika píše o nevalidní konfiguraci IP, nemám přístupný ani web server routeru (počítač se nedostane na adresu 192.168.0.1), a laptop se ani nedostanena lokální web server na stolním počítači.
  2. Dobrý den, mám router Compal CH7465LG-LC a běžím na IPV4 v router módu. Vlastním doménu kterou přesměrovávám, přes Synology DDNS, na svojí veřejnou IP adresu, pro přístup k Synology NAS. V routeru mám nastavené přesměrováni´potřebných portů. Když se z místní sítě pokusím připojit na svojí doménu (která je přesměrována zpět na moji veřejnou IP adresu), tak se restartuje router. Všechna světélka zhasnou a router se znova připojuje... Co by mohlo mohlo být špatně? Děkuji za nápady
  3. Prosím o pomoc s propojením HD DVR Mediaboxu a routeru od TP-Linku TL-WR541G. Na počítači vidím wi-fi sítě obou zařízení, obě zařízení jsou propojeny kabelem - z Mediaboxu do zdířky WAN u TP-Linku (kabel je v pořádku - testoval jsem ho přímým propojením s PC). To co mne trápí, nedaří se mi na TP-Linku zprovoznit internet, maximálně mohu v PC otevřít nastavení TP-Linku, ale síť hlásí připojení "omezené, bez internetu". V nastavení Mediaboxu jsem zkoušel odtrhnout i zatrhnout položku "Blokování WAN", ale bez výsledku. Prosím o jakoukoliv pomoc, jak to rozchodit, abych měl přístup k internetu na obou wi-fi sítích. Děkuji moc za jakoukoliv pomoc.
×
×
  • Vytvořit...