|
|

Neoficiální diskuzní fórum o připojení k TV a internetu prostřednictvím kabelove sítě UPC.
|
 |
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Ex
|
Zaslal: ne, 28.5.2006, 17:07 Předmět: Neustálé výpadky Brno |
|
|
Mám karneval Turbo 3M v Brně.
Poslední dobou mám problémy s výpadky internetu.Někdy to jede normálně třeba celý den a někdy mi to každých pár minut nejede.Rychlost se pohybuje někde kolem 2700kbps.
Mám vyzkoušeno že jakmile mi přestane jít internet tak pomůže buď restartovat modem nebo zakázat a hned zase povolit síťovou kartu nebo zadat opravit v připojení k místní síti a zase to na nějakou dobu jede.
Nejsem si jistý zda je problém u mě v PC nebo to je v kabelové síti karnevalu.
Nevíte čím by to mohlo být. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Odin Anonymní IP: 89.102.14.181
|
Zaslal: ne, 28.5.2006, 17:30 Předmět: :( |
|
|
Mám úplně stejnej problém!  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
PeSS Anonymní IP: 81.27.199.184
|
Zaslal: st, 5.7.2006, 10:15 Předmět: RE: Neustálé výpadky Brno |
|
|
Mam naprosto stejne zkusenosti. Tyto problemy zacaly od okamziku, kdy Karneval presel na pridelovani IP adres z DHCP. Protoze si platim verejnou pevnou IP adresu, tak me to s*re o to vic. Minimalne jedno za dva dny mi nejede pripojeni a pomuze jen DISABLE/ENABLE WAN portu v routeru, nebo jeho restart. Bohuzel toto nemuzu provest. kdyz nejsem doma a nutne se potrebuji na domaci pocitac pripojit.
Zkousel to uz nekdo resit s jejich kontaktnim centrem? Ja po nekolika tristnich zkusenost s nimi, nemam sil neco resit  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Beberik
|
Zaslal: st, 5.7.2006, 11:35 Předmět: |
|
|
Tyto zkušenosti nás má víc. Přesně od doby zavedení DHCP. Pokud můj router dostane přidělenu adresu na týden, další pokus o její obnovení opravdu udělá za týden. To, že je mezi tím výpadek (byť v řádu několika sekund), nebo se DHCP Karnevalu rozhodne z ničeho nic obnovit adresu samozřejmě nezjistí a net je od té doby nefunkční. Přestože platím za pevnou veřejnou IP. Dříve měl router uptime i 90 dní, dnes se nedostane přes 90 hodin. IMHO zavedení DHCP vedlo k jednoznačnému zhoršení kvality služby.
Edit: Lokalita Brno - Černá pole, Turbo 3M
Řešit s kontaktcentrem jsem to nezkoušel, všichni víme, že to obvykle k ničemu nevede. Na druhou stranu, přemýšlím, že to sečtu a pokusím se uplatnit reklamaci, protože můj router dodržuje standard - čeká na novou IP týden. Jejich výpadky a nedodržování standardu (obnovování IP kdy se jim zlíbí) potom vedou i k několikadenní nedostupnosti netu, přesně typicky v případech, kdy nejsem doma a potřebuji vzdáleně na počítač. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Tukancheez

|
Zaslal: pá, 7.7.2006, 11:18 Předmět: |
|
|
jj mam stejne zkusenosti ...tez si platim verejnou adresu a nekdy mam i vypadky nekolikrat za den... ale nekdy je to zase v klidu, takze problem nastal po optimalizaci jejich site...predtim naprosto bez problemu...
s Karnevalem jsem to zatim neresi, ale pokud tyto vypadky budou castejsi tak s tim delat neco budu...
a jeste dotaz minuly mesic jsem predposledni den pretahl 20G limit ale k zadnemu zpomaleni nedoslo, takze jsem nesmele pustil dalsi stahovani a za ten den a jeste dalsi den sem stahl 5GB navic a k snizeni rychlosti nedoslo ackoliv jsem mel vypadek ...tak jsem cekal ze internet se zpomali a nestalo se tak.. zrejme Karneval mel plne ruce prace s optimalizaci, tudiz pocitadla byla trosku divocejsi =)
jinak lokalita Brno-Černovice,Turbo 5M |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
PeSS Anonymní IP: 62.209.204.82
|
Zaslal: pá, 7.7.2006, 15:17 Předmět: |
|
|
Zkusil jsem zmenit MTU na WAN portu routeru na hodnotu 1492 (drive jen 1300). Po ctyrech dnech provozu se to zda byt ok, zatim zadny vypadek.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Fireball

|
Zaslal: pá, 7.7.2006, 16:40 Předmět: |
|
|
| ja mam pevnou ip a zadne vypadky sem nezaznamenal |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Odin Anonymní IP: 89.102.25.125
|
Zaslal: út, 11.7.2006, 19:55 Předmět: |
|
|
hmm... skace mi ping - mam odezvu treba 10 ms a najednou to skoci na <150. Volal jsem do kontakt centra a chlapec se mi akorat vysmal a rekl neco v tom smyslu "no jo no, kdyz bylo malo uzivatelu ping byl paradni, ale ted je uzivatelu hodne, tak je ping vysokej, my s tim nic nenadelame !!!! " TAKZE ASI KONCIM S KARNEVALEM A PORIDIM SI ADSL  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
beewiz Anonymní IP: 81.27.200.197
|
Zaslal: út, 11.7.2006, 20:20 Předmět: což o ten ping |
|
|
| ale co dělat, když se mi vždycky od 20 - 08 hodin každé 3 minuty resetuje modem, pak jede, pak musim opravit připojení, funguje mi internet 2 minuty, zasekne se to, a reset a tak dale... ha, teď to jede, můžu odeslat!!! rychle než to vypa |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
IP: 81.27.192.13 Anonymní
|
Zaslal: út, 11.7.2006, 20:42 Předmět: |
|
|
1. restarty modemu - to je celkem jasna porucha, reklamoval jsi to ?
2. spatny ping, nedavno byl v Brne velky uprade, takze pretizeny to tam 100% nebude ... chce to asi durazneji reklamovat  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
beewiz Anonymní IP: 81.27.200.197
|
Zaslal: út, 11.7.2006, 21:14 Předmět: hh |
|
|
měl jsem tu 5 techniků, z toho ten poslední tu byl dokonce dvakrát a byl v šoku, že mě zase vidí a myslel si, že si spletl dveře, a jenom jeden měl original Karneval hadry, takže ti předchozí byli asi jenom technici typu "určitě má vytažený kabel, blb", kteří jsou samozřejmě potřeba, ale když nahlásím stejnou závadu poněkolikáté a dokonce nahlásím, že by to mohlo být poškozením kabelu u dveří, kde denně chodí 20 lidí a ten kabel lámou o zeď, tak místo chlapů s vrtačkama přijel výše zmiňovaný rádobytechnik a vytáhl na mě foťák, že se to musí zdokumentovat!
to by samo o sobě nebyl takový vtip, kdyby to od té chvíle nezačalo fungovat na 100%, tomu říkám blesková oprava!
ale teď po 3 měsících zase něco, pořád obnovovat IP adresu a v 8 večer resety modemu, to není náhoda, náhoda je možná, že první 3 měsíce jsem měl 50% slevu a 50% času jsem měl výpadky, pak jsem slevu neměl, bum, všechno ok, teď jsem chtěl změnit 7M na 3M, od července mi běží výpovědní lhůta a ejhle... no, dobře, nebuďme paranoidní, určitě v Karnevalu nejsou zlí operátoři, kteří se baví klikáním na ON/OFF... ehm... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
TGM
|
Zaslal: čt, 10.8.2006, 15:45 Předmět: |
|
|
| Tak jak to tak ctu tak vubec nelituju ze jsem Karneval vypovedel uz v dubnu a presel na Bluetone ADSL Premium, mam 2000/512 agregace 1:20 a lajna drzi rychlost jako bych na ni byl sam , zadne FUP, mesicne prosvisti cca 60-80GB, verejna IP, atd... Za dobu co to mam byly 2 vypadky dopredu anoncovane emailem, v noci cca na hodinu, to vse za 700kc s dph... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pinguin

|
Zaslal: čt, 10.8.2006, 18:20 Předmět: |
|
|
| + telekomunisticky poplatek za telefon |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
graver
|
Zaslal: ne, 13.8.2006, 15:48 Předmět: Výpadek Brno - Kr. Pole |
|
|
| 13.8.2006 12:00 - 15:30 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pinguin

|
Zaslal: ne, 13.8.2006, 15:50 Předmět: Re: Výpadek Brno - Kr. Pole |
|
|
| graver napsal: | | 13.8.2006 12:00 - 15:30 |
byl v cele cr. No proste je zase duvod na Karneval hazet spinu  _________________ PinguiN |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
IP: 83.240.26.167 Anonymní
|
Zaslal: ne, 13.8.2006, 15:54 Předmět: |
|
|
| neni treba-je uz tak spinavy az,az! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
tomus Anonymní IP: 89.102.144.167
|
Zaslal: ne, 13.8.2006, 17:51 Předmět: Re: Výpadek Brno - Kr. Pole |
|
|
| pinguin napsal: | No proste je zase duvod na Karneval hazet spinu  |
na upc, na upc  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
majty
|
Zaslal: ne, 13.8.2006, 20:49 Předmět: |
|
|
| mam stejny problemy, hodne casty vypadky DHCP serveru, kdyz sem volal na karneval linku tak mi rekli ze to je chyba elektriny , ze jim vypojujou nejaky trafa (LOL) tak sem volal i na tu elektrinu a tam samozrejme o nicem nevedi. no a predminulej tejden internet vypadl ve stredu a nabehlo to az v sobotu. to byl asi nejvetsi vypadek zatim. a ty mensi vypadky sou treba 4-5x tydne ... karneval uz me opravdu zacina srat. btw jsem z Kralup nad Vltavou. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pinguin

|
Zaslal: po, 14.8.2006, 01:30 Předmět: |
|
|
| majty napsal: | | mam stejny problemy, hodne casty vypadky DHCP serveru, kdyz sem volal na karneval linku tak mi rekli ze to je chyba elektriny , ze jim vypojujou nejaky trafa (LOL) tak sem volal i na tu elektrinu a tam samozrejme o nicem nevedi. no a predminulej tejden internet vypadl ve stredu a nabehlo to az v sobotu. to byl asi nejvetsi vypadek zatim. a ty mensi vypadky sou treba 4-5x tydne ... karneval uz me opravdu zacina srat. btw jsem z Kralup nad Vltavou. |
mno ja na energetiku obcas volam a dokonce mi zaprou vypadek, i kdyz jejich tehcnici stojej pred barakem  _________________ PinguiN |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
IP: 83.240.26.167 Anonymní
|
Zaslal: po, 14.8.2006, 08:07 Předmět: |
|
|
| pinguine-vrat se do zoo,,jsi trapny! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|