UPCzone fórum

Neoficiální diskuzní fórum o připojení k TV a internetu prostřednictvím kabelove sítě UPC.

Obsah fóra UPCzone fórum
    HledatHledat    Pravidla fóraPravidla fóra      FAQFAQ    Seznam uživatelůSeznam uživatelů     NastaveníNastavení    Soukromé zprávySoukromé zprávy    RegistraceRegistrace    PřihlášeníPřihlášení    WAP verze fóra pro mobilni telefony
UPC zacalo blokovat a omezovat provoz na nekterych portech
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 41, 42, 43, 44  Další

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra UPCzone fórum -> Služby
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
AjSi

PříspěvekZaslal: pá, 24.4.2009, 21:16    Předmět: Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

ze ti slambe vzdycky odpovi malina Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Slamb

PříspěvekZaslal: pá, 24.4.2009, 22:37    Předmět: Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

AjSi napsal:
ze ti slambe vzdycky odpovi malina Very Happy

však sem psal jemu... když v kontaktcentru něco nevědí, on to jistí... Smile
St@nley

PříspěvekZaslal: so, 25.4.2009, 00:12    Předmět: Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

Slamb napsal:
Otázka
Dobrý den,
už delší dobu se na foru upczone.cz (http://www.upczone.cz/viewtopic.php?t=2086&start=800) řeší, jestli UPC blokuje nebo neblokuje některé porty, hlavně pro P2P sítě. Zákazníkům, kterým to dělá problémy obvykle ve stejnou denní dobu po zavolání na kontaktcentrum bylo řečeno, že UPC nic neomezuje, ale už jim nikdo neřekl, kde tedy může být chyba a jak ji napravit. Chtěl bych Vás tedy poprosit, zda můžete zjistit, kde bude pravděpodobně problém a jak postupovat, když někomu přestanou fungovat torrenty. Prý přes jiného poskytovatele nebo jiné netypické nastavení jim ve stejnou dobu jede všechno v pořádku, v routeru to asi taky nebude, když v jiný čas jim to funguje. Já přes to moc nestahuju, ale když už, nevšímám si žádných potíží.
Předem děkuji za odpověď.

Odpověď
Dobry den,
po konzultaci s techniky mohu pouze rici, ze v rcitych oblastech se muze behem vecernich hodin projevit zpomaleni internetoveho pripojeni, ktere souvisi s procesem posilovani datove site v techto lokalitach. Ocekavame, ze behem nekolika dnu dojde ke zlepseni situace.
S pratelskym pozdravem
F. Malina

Slambe, to je fakt, nebo sis to vymyslel?! Já jsem se UPC ptal několikrát a velice slušně, kde je tedy problém, pokud to do cca 16-17:00 funguje. Stále stejná písnička - My nic neblokujeme. Chápej tedy rozhořčení všech, kteří se tu vyjadřují, když s námi UPC takto jedná. Ldyby napsali, ano, máme problémy s vytížením sítě, můžou se objevovat problémy, síť je přetížená, byl bych spokojený a počkal bych. Ale pokud stále jen kecy, kecy kecy, pak se nediv, že jsme nasraníí....

Zpomalení sítě? To se mi nezdá. Při ověření profilu na CoD5 jde jen čistě o výměnu několika málo dat, aby se ověřil profil, Tady nejde o rychlost připojení. Vše ostatní jede na plnou rychlost. Tedy opět to vypadá zcela evidentně na nějakou blokaci a ne na nějaké zpomalení. Nemůžu tomu věřit a stále si stojím za tím, že UPC cíleně lže! Vím, že je snadné se tím ohánět, ale napadá mě Obchodní inspekce... UPC dle mého názoru vědomě zákazníkům lže a omezuje prodávanou službu!
Big Muscle

PříspěvekZaslal: so, 25.4.2009, 09:09    Předmět: Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

Jo, to je pravda, že se o žádné zpomalení nejedná. Při zpomalení totiž dojde pouze ke snížení rychlosti, tady dochází rovnou ke ztrátě paketů. A druhá věc je ta, že kdyby opravdu byl problém v přetíženosti sítě, tak by se problém objevoval i v případě, kdy nelze rozeznat o jaký druh paketů jde (např. při SSL). Jenže toto jasně dokazuje, že UPC zahazuje pakety podle jejich obsahu Rolling Eyes
Slamb

PříspěvekZaslal: so, 25.4.2009, 16:59    Předmět: Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

ono de o to, jak si to každej vyloží... já to chápu tak, že v důsledku upgradu sítě v odpoledních až večerních hodinách může docházet ke zpomalení (tedy i omezení) připojení (tedy i některejch služeb, který sou součástí připojení)... ale jak píše dál, do pár dnů (i když si spíš myslim že tejdnů) by to mělo zase jet... takže nějaký omezení tam nejspíš bude, ale neni to žádný dlouhodobý omezení z jejich rozmaru, ale kvůli upgradu, kterej čeká i moji oblast během příštího tejdne... zatim bych ještě chvíli vydržel a nedělal bych závěry, že upc nám definitivně omezuje internet na používání webovýho prohlížeče Rolling Eyes i když je mi jasný, že by spousta lidí takovou aféru uvítala a hned by do upc hnala všechny český televize, co tu vysílají... Laughing
St@nley

PříspěvekZaslal: so, 25.4.2009, 20:12    Předmět: Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

Slamb napsal:
ono de o to, jak si to každej vyloží... já to chápu tak, že v důsledku upgradu sítě v odpoledních až večerních hodinách může docházet ke zpomalení (tedy i omezení) připojení (tedy i některejch služeb, který sou součástí připojení)... ale jak píše dál, do pár dnů (i když si spíš myslim že tejdnů) by to mělo zase jet... takže nějaký omezení tam nejspíš bude, ale neni to žádný dlouhodobý omezení z jejich rozmaru, ale kvůli upgradu, kterej čeká i moji oblast během příštího tejdne... zatim bych ještě chvíli vydržel a nedělal bych závěry, že upc nám definitivně omezuje internet na používání webovýho prohlížeče Rolling Eyes i když je mi jasný, že by spousta lidí takovou aféru uvítala a hned by do upc hnala všechny český televize, co tu vysílají... Laughing

POkud by to tak bylo, pak bych držel hubu a čekal bych. Ale ať už je to omezení úmyslné, z důvodu omezování P2P, nebo čehokoliv jiného a nebo z důvodu upgrade sítě, pak nemají lhát zákazníkům!!! NIkdo se nemůže divit, že se to zákazníkům nelíbí!!!!
navstevnik z GB
Anonymní
IP: 80.7.124.126

PříspěvekZaslal: so, 25.4.2009, 22:03    Předmět: Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

bavite se tady o par tydnech, ale uz jen toto vlakno existuje temer pul roku. to mi jako par tydnu nepripada
IP: 89.103.132.234
Anonymní

PříspěvekZaslal: so, 25.4.2009, 23:40    Předmět: navstevnik z CR :wink: Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

navstevnik z GB napsal:
bavite se tady o par tydnech, ale uz jen toto vlakno existuje temer pul roku. to mi jako par tydnu nepripada

protoze to vicemene uz trva pulroku, od zacatku navysovani rychlosti
chose
Anonymní
IP: 89.103.38.241

PříspěvekZaslal: ne, 26.4.2009, 08:11    Předmět: Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

Tak jsem se dozvěděl, že UPC dávalo úplatky na radnici, aby se zamezilo konkurenci v mojí lokalitě. Až na základě vyhraného soudního sporu bude možné aby i k nám Netbox zavítal. Informace není ověřená, ale já ji na 99,9% věřím, protože praktiky a lži co dělá UPC na klientech bez postihu, to je nehorázné a očividné. Takže doufám, že brzo tyhle zmetky opustím a konečně si budu užívat kvalitního internetu bez omezení.
Mates
Anonymní
IP: 89.102.207.28

PříspěvekZaslal: ne, 26.4.2009, 19:04    Předmět: Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

mně to nefungovalo loni, zhruba v lednu se vše vrátilo do normálu, tak jsem byl spokojený a teď před týdnem zase v 17 hodin, jak když utne, už mě to vážně štve
Tukancheez

PříspěvekZaslal: ne, 26.4.2009, 19:20    Předmět: Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

chose napsal:
Tak jsem se dozvěděl, že UPC dávalo úplatky na radnici, aby se zamezilo konkurenci v mojí lokalitě....

Tohle je zajímavé zjištění, nějaké zdroje by o tomto nebyly?

No konkurenční boj je tvrdý mezi Netboxem a UPC, věřím, že Netbox by rád ukrojil větší procento s připojením panelových domů, ale dle mě UPC mu v tomto brání zuby nehty.

Co takto založit nové vlákno na toto téma? Smile
chose
Anonymní
IP: 89.103.38.241

PříspěvekZaslal: ne, 26.4.2009, 20:29    Předmět: Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

Je to od pracovnika Netboxu se kterym jsem resil svoji lokalitu a tohle mi bylo receno. Doslo to az k soudu, kde bylo dano Netboxu zapravdu (nevim presne ceho se zaloba tykala) a radnice dostala po prstech. Jinak jde o lokalitu Brno-Kr.Pole.......to ze ty svine urednicky (vsude v CR) jsou uplatni, to vime vsichni a zvlast co vim o radnici v tehle mestcke casti, tak tomu verim......ale at to bylo jakkoliv, tak doufam, ze uz budu mit optiku a UPC dam ihned vypoved.
IP: 94.76.229.240
Anonymní

PříspěvekZaslal: st, 29.4.2009, 21:04    Předmět: Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

od-do je spicka a neda se stahovat?
Isaspider

PříspěvekZaslal: čt, 30.4.2009, 12:12    Předmět: For Slamb Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

Musim reagovat na články pana Slamba.Mám pocit,že bud pro ně děláš a nebo ti demence zastínila rozum.Mimochodem,neberes si toho náhodou přespříliš??Měl by ses spíše věnovat adminování na Gameperku,které ti mezi náma taky nejde Crying or Very sad
Myslím,když tu píše padesát lidí,že mají s UPC problémy a ty jedinej ne,zavání to fakt zaujetostí proti odpůrcům UPC.Mimochodem nejde v této chvíli jen o net.Pokud vlastníš televizi od UPC,zaznamenal si jistě obrovské změny k horšímu.Nejsem samozdřejmě''odborník''jako ty,ale při čtení tvojich blábolů(sry.ale jinak se to nazvat nedá)se mi dělá vždycky na zvracení Rolling Eyes
Momentální dosti veliké problémy s UPC tu jsou,takže to neskoušej někomu vyvracet.Sám víš,že to není pravda.HOWGH :lol
Karel K.

PříspěvekZaslal: čt, 30.4.2009, 13:56    Předmět: Vyřešeno vyřazením splitteru! Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

Tak jsme si nakonec na našem problémovém připojení vydupali návštěvu technika. Měli jsme jak výpadky modemu v řádu několika minut několikrát denně, tak i rychlost stahování z Torrentů max. 20 kBps. UPC tvrdilo, že proměřili linku a nic nezjistili, vše je podle norem. Vztekle jsme jim poslali log z modemu plný chyb, tak konečně poslali technika. Ten vyměnil zásuvku, vyřadil nějaký "splitter" a říkal, že to většinou bylo tím a že po navýšení rychlosti první dny běhal po bytech, jako divý a dělal právě tohle. Tak jsem hned, jak vypadl, zkusil pustit torrent a hle! Najednou to jede mezi 370 a 450 kBps. Na DSL.cz jsem si v pohodě naměřil rychlost, jak má být: 14 MBps.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
tomus
Administrátor fóra

PříspěvekZaslal: čt, 30.4.2009, 15:33    Předmět: Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

Isaspider: tohle si res pres soukrome zpravy, tvuj prvni prispevek a hned flame Rolling Eyes
St@nley

PříspěvekZaslal: čt, 30.4.2009, 19:29    Předmět: Re: Vyřešeno vyřazením splitteru! Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

Karel K. napsal:
Tak jsme si nakonec na našem problémovém připojení vydupali návštěvu technika. Měli jsme jak výpadky modemu v řádu několika minut několikrát denně, tak i rychlost stahování z Torrentů max. 20 kBps. UPC tvrdilo, že proměřili linku a nic nezjistili, vše je podle norem. Vztekle jsme jim poslali log z modemu plný chyb, tak konečně poslali technika. Ten vyměnil zásuvku, vyřadil nějaký "splitter" a říkal, že to většinou bylo tím a že po navýšení rychlosti první dny běhal po bytech, jako divý a dělal právě tohle. Tak jsem hned, jak vypadl, zkusil pustit torrent a hle! Najednou to jede mezi 370 a 450 kBps. Na DSL.cz jsem si v pohodě naměřil rychlost, jak má být: 14 MBps.

No nevím, ale spíš mám dojem, že UPC konečně zareagovalo a něco udělalo... Nebo je to jen vyjímka, ale zrovna můj problém jsem dnes nezaznamenal. Ale možná je to jen tím, že všichni jsou někde na čárách a tak nejsou linky přetížené a tak vše funguje, tak jak má Wink
St@nley

PříspěvekZaslal: čt, 30.4.2009, 19:36    Předmět: Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

Tal oprava, problém trvá, zřejmě je síť opět přetížená, Mad
Isaspider

PříspěvekZaslal: čt, 30.4.2009, 22:09    Předmět: Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

tomus napsal:
Isaspider: tohle si res pres soukrome zpravy, tvuj prvni prispevek a hned flame Rolling Eyes

Jasně,můj první příspěvek.....ale....nemůžu bohužel přejít rádobyrady a taky myslím pane admine,že tématu se držím.Takže nevím,co tu řešíš...S UPC jsem ve styku každej den,takže bych měl vědět,jestli mi to jde ,či ne.A pokuď mi jeden člověk ze sta,vehementně tvrdí,že je to v pohodě,že jsme zřejmě hloupý,že asi neumíme nastavit router,změřit si odezvu,apodobné bláboly,tak to se na mě nezlob:-)
Znám plno lidí,co se věnujou všemu a přitom ničemu.To je přesně Slamb.A't se to někomu libí nebo ne.Mě je to šumafuk.Jsem dost starej,abych řešil něčí názory:-)
Pan_Filuta

PříspěvekZaslal: po, 4.5.2009, 16:18    Předmět: Odpovědět na prispěvek Odpovědět s citátem

Zdravím, našel jsem který v javě simuluje bittorrent přenos na různých portech a zjišťuje za poskytovatel pro tento protokol uplatňuje rychlostní omezení. Dejte vědět jak jste dopadli...

Glasnost: Test if your ISP is manipulating BitTorrent traffic
http://broadband.mpi-sws.org/transparency/bttest-mlab.php
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra UPCzone fórum -> Služby Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 41, 42, 43, 44  Další
Strana 42 z 44

Přejdi na: