Nové stanice

Diskuze o digitální kabelové televizi DVB-C.

Re: Nové stanice

Příspěvekod Jack_6428 » ned, 16.4.2017, 19:49

Zkuste se na to, fanoušci UP Network, podívat z jejich perspektivy a třeba pochopíte. Je to nový nízko nákladový neznámý kanál s velice úzkým zaměřením a nejistou budoucností. Čekat, že ho automaticky největší operátor hned zařadí, je trochu naivní. Počkají pár měsíců, vyhodnotí sledovanost a poptávku a pak se uvidí. Výhoda stanice, díky které se o ní nechá vůbec uvažovat, je čeština. Ale kvůli tomu, i přes třeba zajímavý obsah, si nikdo na zadek dnes nesedne. A "mnohé" je opravdu relativní termín. Je u nás víc kutilů, rybářů, golfistů, stylistů, závodníků anebo letců? Pokud se to osvědčí, UPC to přidá. Není kam spěchat. A taky je snad jasné, že UPC radši přidá nejdříve nové stanice od již zaběhnutých a nasmlouvaných provozovatelů než od pomyslných nováčků či společností, jejichž projekty se můžou či nemusí vyplatit.
Zlatej Kabel Plus...
Uživatelský avatar
Jack_6428
 
Příspěvky: 1975


Re: Nové stanice

Příspěvekod Retiree » pon, 24.4.2017, 15:29

690 MHz-778 MHz, 64QAM, 6875 SR (vedle programového SR 6900) a dále 786 MHz-858 MHz, 64QAM, 6875 SR. Vyskytuje se jen občas, je to jenom jakási modulace s uvedenými parametry (SR), zachyceno dnes po 15. h., už podruhé... ???? TransEdit >> thaischumi
exKarneval
Retiree
 
Příspěvky: 1790
Bydliště: Teplice


Re: Nové stanice

Příspěvekod thaischumi » pon, 24.4.2017, 16:18

Retiree píše:690 MHz-778 MHz, 64QAM, 6875 SR (vedle programového SR 6900) a dále 786 MHz-858 MHz, 64QAM, 6875 SR. Vyskytuje se jen občas, je to jenom jakási modulace s uvedenými parametry (SR), zachyceno dnes po 15. h., už podruhé... ???? TransEdit >> thaischumi

SR 6875 a 6900 jsou úplně totéž.

A co jsi našel v pásmu 786 MHz-858 MHz ?
Internet 400Mbps + COMPAL CH7465LG
Horizon Komfort + 3 CA Moduly CI+
thaischumi
 
Příspěvky: 229
Bydliště: Praha 5 - Jinonice

Internet: 300 M
Televize: Komfort

Re: Nové stanice

Příspěvekod Retiree » pon, 24.4.2017, 16:51

"X" značí muxy bez signálu (běžné), "N" také, ale ještě s čímsi (stejně TransEdit detekuje datové muxy). Zcela jistě to není nosná frekvence, nicméně se občas objeví na všech vyšších volných kmitočtech, analýza muxu cosi zobrazí (3x jakési PID a počet přijatých paketů). Netuším, co to je, ale občas UPC cosi testuje...
exKarneval
Retiree
 
Příspěvky: 1790
Bydliště: Teplice


Re: Nové stanice

Příspěvekod AndrejB » pon, 24.4.2017, 17:34

Je nejaky dovod, preco UPC CZ pouziva 64-QAM a UPC SK 256-QAM?

Pri 256-QAM je na rovnakych frekvenciach viac kapacity a teda je mozne zaradit viac programov. Je dovodom zla kvalita siete UPC CZ a preto je to stale na 64-QAM?
AndrejB
 
IP: 188.167.240.46


Re: Nové stanice

Příspěvekod Jack_6428 » pon, 24.4.2017, 17:43

AndrejB píše:Je nejaky dovod, preco UPC CZ pouziva 64-QAM a UPC SK 256-QAM? Pri 256-QAM je na rovnakych frekvenciach viac kapacity a teda je mozne zaradit viac programov. Je dovodom zla kvalita siete UPC CZ a preto je to stale na 64-QAM?


UPC CZ QAM256 už ale dávno používá. Minimálně už rok, dva, ne-li déle a těch muxů už bude k deseti - viz. seznam. Stačilo pět minut a nemusel by ses ptát. Testy můžou běžet v čemkoliv a navíc je QAM64 stabilnější :wink:
Zlatej Kabel Plus...
Uživatelský avatar
Jack_6428
 
Příspěvky: 1975


Re: Nové stanice

Příspěvekod Marek-26 » pon, 24.4.2017, 18:11

UPC ČR používá QAM 256 pro streamy s HD kanály. Na QAM 256 je více znát rušení atd., které může vycházet od uživatelů, teplotnímy výkyvy atd. Další, co je třeba vědět, jaký standard kódování používají. V našich končinách byl u barevného vysílání standard SECAM, pak se přešlo na PAL, což znamená 8MHz na jeden kanál (stream).
Což vychází na teoretickou hodnotu 38,47 Mbps pro QAM 64 oproti 51,29 Mbps u QAM 256.

Výsledek? Jestliže nedochází místo ve frekvenčním pásmu, je lepší mít MUXy (streamy) na QAM 64, kvůli rušení a v MUXu méně kanálů.

Jestli je můj výplod chybný, prosím opravte mě, rád se poučím.
Uživatelský avatar
Marek-26
 
Příspěvky: 2736
Bydliště: Brüx


Re: Nové stanice

Příspěvekod Retiree » pon, 24.4.2017, 18:44

Pak se ovšem vnucuje otázka, proč několik nových muxů, převážně s HD programy, bylo spouštěno s modulací 256QAM. Nebylo by bývalo lépe překlopit stávající SD programy na modulaci 256QAM a nové muxy s HD programy modulovat odolnějším 64QAM? (Viz občasné stížnosti na poruchový příjem některých HD stanic)...
Zn.: Generál po bitvě
exKarneval
Retiree
 
Příspěvky: 1790
Bydliště: Teplice


Re: Nové stanice

Příspěvekod thaischumi » pon, 24.4.2017, 19:13

256QAM se používá u těch nižších kmitočtů ptotože mají nižší útlum. Kdo má delší kabel určitě vidí že úroveň signálu u těch vyšších kmitočtů je znatelně nižší.
Internet 400Mbps + COMPAL CH7465LG
Horizon Komfort + 3 CA Moduly CI+
thaischumi
 
Příspěvky: 229
Bydliště: Praha 5 - Jinonice

Internet: 300 M
Televize: Komfort


Re: Nové stanice

Příspěvekod Standa » pon, 24.4.2017, 19:34

Proslýchá​ se, źe letos začnou nějaké SD programy vypínat, právě z důvodu duplicity s HD.
Měly by to být sportovní programy a snad HBO programy.
Od stejného zdroje jsem slyšel, že taky uvažují o změně z QAM64 na QAM256 u všech muxů

Odesláno z mého Lenovo A7020a48 pomocí Tapatalk
Standa
Uživatelský avatar
Standa
 
Příspěvky: 1587
Bydliště: Praha

Internet: 200 M
Televize: Komplet
Telefon: Kredit 50

Re: Nové stanice

Příspěvekod Jack_6428 » pon, 24.4.2017, 20:08

Tak oni už pár SD verzí vloni vypnuli. Pokud se nepletu, tak zmizely už SD verze Discovery Science, Fashion TV, Golf Channel, Travel Channel, Nat Geo Wild :jocolor:

Čili už se začalo a je logické, že se letos bude pokračovat. U sportu a HBO to má logiku a očekávám to s vysokou pravděpodobností. Pak vybrané dokumenty, Cinemaxy, zprávy a na závěr děti.

Kde je obsah naprosto totožný a již není důvod mít v nabídce dvakrát, tam tomu prakticky nic nebrání - jmenovitě: Animal Planet, History, AMC, HBO, HBO2, HBO3, Cinemax, Cinemax 2 a ještě (pokud se nepletu) Spektrum, Sport 1, Sport 2, Eurosport 1 a Eurosport 2.

Pokud se dále přidají zatím v nabídce chybějící HD klony následujících programů, i u nich bude možné se s SD verzemi rozloučit: Film+, C&I, TLC, Extreme Sports, Fine Living, DuckTV, CNN, CNBC, Euronews, BBC, DW.

Třetí skupina je stejná jako ta druhá s tím rozdílem, že identické HD verze ještě nebyly pro náš trh spuštěny. Nicméně, lze čekat vyřazení i u těchto SD stanic: Spektrum Home, TV Paprika, Fishing & Hunting, JimJam, Discovery Channel, MTV, Minimax, Megamax, Disney Channel.

A pak je čtvrtá skupina, kde se SD a HD verze liší a na úpravu se stále čeká: AXN, National Geographic, Nickelodeon.

U poslední, páté, skupiny vypnutí SD nehrozí: stanice Novy, Primy, Barrandova, ČT.

Celkově ale může tak do roka až dvou let zmizet postupně cca 30-35 SD stanic. A to už uvolní dost místa...

Mimochodem, ty květnové/červnové změny nabídky stále platí :wink:
Zlatej Kabel Plus...
Uživatelský avatar
Jack_6428
 
Příspěvky: 1975


Re: Nové stanice

Příspěvekod thaischumi » pon, 24.4.2017, 21:09

Jack_6428 píše:Celkově ale může tak do roka až dvou let zmizet postupně cca 30-35 SD stanic. A to už uvolní dost místa...


No, stačí vypnout analog a bude více než dost, jeden analogový program = celý mux s tokem 51Mbps.
Internet 400Mbps + COMPAL CH7465LG
Horizon Komfort + 3 CA Moduly CI+
thaischumi
 
Příspěvky: 229
Bydliště: Praha 5 - Jinonice

Internet: 300 M
Televize: Komfort

Re: Nové stanice

Příspěvekod Jack_6428 » pon, 24.4.2017, 21:23

To sice ano, bylo by to nejlepší, ale viděl bych to u nás dřív na překlopení všech těch SDček. Těch lidí, co se analogu drží jako klíště, je bohužel stále dost. Jestli se nepletu tak až šílených 100 tisíc :shock: Nicméně nějakých 30 SD programů by mohlo hodit snad 5-7 nových muxů, což se hodí. Tam by se pak nacpalo nějakých 20-25 HDček. K tomu zrušení analogu samozřejmě jednou bude muset dojít, to by nám těch muxů hodilo teoreticky ještě +- 20 ne-li víc, ale nedělám si iluze - přestože u sousedů dělají pokroky: http://www.zive.sk/clanok/124485/upc-obmedzi-ponuku-analogovej-tv-zatial-ju-nezrusi

Suma sumárum prakticky se 30-35 SD stanic vyhodí a 30-35 HD stanic přibude/jich nahradí. Když budou v QAM256 a zmizí 1-2 analogy, mělo by to akorát vyjít. Otázkou je, kolik užírá Horizon/MyPrime, internet a kolik sežere blížící se 4K. A pak taky kolik zbyde na zcela nové stanice, které v nabídce ještě vůbec nejsou. Vzhledem ale k tomu, že vše půjde hezky postupně... UPC si s tím jistě poradí. Do roka a do dne podle mě bude minimálně z poloviny splněno :salut:
Zlatej Kabel Plus...
Uživatelský avatar
Jack_6428
 
Příspěvky: 1975


Re: Nové stanice

Příspěvekod Marek-26 » pon, 24.4.2017, 21:49

Nezapomínej na internet. Určitě se bude v budoucnu zase navyšovat rychlost, k tomu bude třeba také nějaké to volné pásmo.

Odesláno z mého Redmi Note 3 pomocí Tapatalk
Uživatelský avatar
Marek-26
 
Příspěvky: 2736
Bydliště: Brüx


Re: Nové stanice

Příspěvekod Ivo Mašek » úte, 25.4.2017, 09:39

Analog bych zrušil velmi rychle. Všichni, co sledují TV přes antenu, ten analog už hodně dlouho také nemají. Světe div se - přežili to a už je ani nenapadne o tom vést nějaké polemiky. Já osobně (spíše moje paní :D ), bych přišel o TV v kuchyni, ale rozhodně bych to neobrečel a ani by mě nenapadlo o tom nějak přemýšlet. Až potom by se mělo opravdu vážně uvažovat o zrušení souběžných kanálů SD, které jsou šířeny i v HD.
Pokud někdo "nahoře" uvažuje o opačném pořadí (nejdřívě SD, pak analog), bude to postavený na hlavu.
Uživatelský avatar
Ivo Mašek
 
Příspěvky: 806
Bydliště: JIRKOV

Televize: Supreme

Re: Nové stanice

Příspěvekod Návštěvník » úte, 25.4.2017, 10:21

Analog jsou převážně druhé, třetí a čtvrté TV v domácnosti, z velké části ještě skleněnky, kde by bez koupě stb nic nejelo. Tak se nedivte,že to používá tolik lidí.
Návštěvník
 
IP: 89.176.153.74


Re: Nové stanice

Příspěvekod YABAKA » úte, 25.4.2017, 16:33

Hlavně kabelovka by měla nabízet něco víc než pozemní vysílání, aby ji lidi využívali a platili. Takže vypnout analog není úplně smysluplný, když to používají desítky tisíc zákazníků.
Uživatelský avatar
YABAKA
 
Příspěvky: 1846


Re: Nové stanice

Příspěvekod Jack_6428 » úte, 25.4.2017, 19:56

Jo, dá se to zdůvodnit i pochopit, ale mělo by se s tím prostě něco pomalu dělat. Postupně omezovat a nabídnout alternativu a do pěti let zrušit.

S tou úpravou nabídky bych to mimochodem viděl hlavně na první půlku června, i když něco může být už v květnu. Bude se jednat o pár věcí, které se aktuálně dolaďují :salut: Sice nic velkého, přesto to některé zajisté potěší :jocolor:
Zlatej Kabel Plus...
Uživatelský avatar
Jack_6428
 
Příspěvky: 1975


Re: Nové stanice

Příspěvekod thaischumi » úte, 25.4.2017, 21:16

Jack_6428 píše:Jo, dá se to zdůvodnit i pochopit, ale mělo by se s tím prostě něco pomalu dělat. Postupně omezovat a nabídnout alternativu a do pěti let zrušit.


Alternativy už dávno nabízí, a jsou ty DVB-T muxy. Ty televize co nemá dvb-t tuner musejí být vyhozeny už dávno a nedejbože klasický CRT. Nevidím ve vypnutí analogu žádný velký problém, v online bazarech je spousta TV s dvb-t už za kolem 1500kč.
Internet 400Mbps + COMPAL CH7465LG
Horizon Komfort + 3 CA Moduly CI+
thaischumi
 
Příspěvky: 229
Bydliště: Praha 5 - Jinonice

Internet: 300 M
Televize: Komfort

PředchozíDalší

Zpět na Digitální televize



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 13 návštevníků

cron