zesilovač signálu

Diskuze o digitální kabelové televizi DVB-C.

Re: zesilovač signálu

Příspěvekod Neo_Moucha » stř, 16.5.2012, 14:30

Praha... 5 :)
Synology DS214play & Technotrend CT-3650, Samsung UE-D7000, Samsung BD-H8900
Uživatelský avatar
Neo_Moucha
 
Příspěvky: 131


Re: zesilovač signálu

Příspěvekod lejno » stř, 16.5.2012, 14:31

lejno
 
Příspěvky: 1483


Re: zesilovač signálu

Příspěvekod Pavel m » stř, 16.5.2012, 14:36

Neo_Moucha píše:
Elnc píše:Ono se v první řadě něco špatně zesiluje, když nemáš adekvátní vybavení (a pochopitelně i znalosti) pro změření signálů a neznáš tudíž vstupní úrovně. A to, že má nějaký zesilovač rozsah pásem pro CATV, k dobrému výsledku opravdu nestačí.


Tak teď ale babo raď - existuje někdo, kdo mi vstupní úroveň změří a navrhne adekvátní zesilovač :?:
Techni UPC to asi nebude :mrgreen:


Domovní zesilovač MSB-10/65 ks 1 347,37Kč tohle nabízí UPC v ceníku instalačních firem.
Pavel m
 
Příspěvky: 883
Bydliště: Most

Internet: 200 M
Televize: Komplet

Re: zesilovač signálu

Příspěvekod tomus » stř, 16.5.2012, 15:03

kol píše:upc garantuje sílu signálu pouze na 1tv. Tedy alespon co mi tvrdil člověk co mi vymněnova zásuvku

Takhle to neni, minimalni uroven signalu na zasuvce by mela byt 60 dBuV (0 dBmV), pokud mas doma kabelovy modem, muzes se klidne podivat do jeho rozhrani kolik ti ukazuje.
Trochu se to resilo treba zde:
viewtopic.php?f=10&t=3576

Pokud za zasuvku nasazis robocovace a dlouhy kabely, tak je jasne ze uroven muze poklesnout pod unosnou mez a pak je nutne signal opet zesilit, zesilovac ale neni samospasne zarizeni, pokud uz na vstupu je treba signal prilis zasumnely, zesilovac si s tim nemusi poradit, nebo naopak muzete signal zesilit (prebudit) az prilis a vysledkem bude to stejne jako by byl signal prilis slaby,
proto je lepsi to predem promerit a pak teprve konat.
Kazdopadne bych se vyhnul levnym zesilovacum za par stovek.
Admin fora
Uživatelský avatar
tomus
Administrátor fóra
 
Příspěvky: 8133
Bydliště: Brno


Re: zesilovač signálu

Příspěvekod Neo_Moucha » stř, 16.5.2012, 15:14

kabelovy modem ja mam, tak bych se mohl podivat, ale nepamatuji si adresu, respektive jak se na nej dostat - musim ho pripojit primo mimo router, nebo ne?
Bylo to nejak 192.168.100.11 :?:

edit: 192.168.100.1 je správně
ale teď ho nemám zapojen a jsem fyzicky 8 km vzdálen, tak to zkusím až večer :D
každopádně tady v kanceláři mám "Power Level 48 dBmV 0 dBmV"
ale tady tv nemám :D
Synology DS214play & Technotrend CT-3650, Samsung UE-D7000, Samsung BD-H8900
Uživatelský avatar
Neo_Moucha
 
Příspěvky: 131


Re: zesilovač signálu

Příspěvekod Neo_Moucha » stř, 16.5.2012, 18:09

Tak pokud mi odborník poradí co s tím, modem vykazuje toto:
Obrázek
Synology DS214play & Technotrend CT-3650, Samsung UE-D7000, Samsung BD-H8900
Uživatelský avatar
Neo_Moucha
 
Příspěvky: 131


Re: zesilovač signálu

Příspěvekod tomus » stř, 16.5.2012, 18:15

-1.4 dBmV = 58,6 dBuV - coz je vporadku
SNR 38.7 dB - je vic nez OK,
takze signal je v norme.
Admin fora
Uživatelský avatar
tomus
Administrátor fóra
 
Příspěvky: 8133
Bydliště: Brno


Re: zesilovač signálu

Příspěvekod Neo_Moucha » stř, 16.5.2012, 18:17

Takze kostickovani neni způsobeno sílou signálu by se dalo říci? Nebo to není jisté...?
Synology DS214play & Technotrend CT-3650, Samsung UE-D7000, Samsung BD-H8900
Uživatelský avatar
Neo_Moucha
 
Příspěvky: 131


Re: zesilovač signálu

Příspěvekod tomus » stř, 16.5.2012, 18:22

Na modemu je uroven signalu vporadku, jak je to na televizoru je druha vec, protoze k nemu jde jiny kabel, na kterem muze byt klidne nejaky problem.
Nejlepsi je vzit televizor a pripojit ho co nekratsim kabelem k zasuvce, pak hned zjisits jestli je zavada u tebe doma, nebo nekde pred zasuvkou na siti UPC.
Admin fora
Uživatelský avatar
tomus
Administrátor fóra
 
Příspěvky: 8133
Bydliště: Brno


Re: zesilovač signálu

Příspěvekod Kulombo » stř, 16.5.2012, 18:22

Odečítat hodnoty z modemu pro účel televize nemá smysl. Vzhledem k tomu, že koax má na každé frekvenci jiný útlum a útlum má i modem sám o sobě, tak je tohle nic neříkající hodnota. Co se týče toho rozpadajícího se obrazu, místo nějakých zesilovačů bych raději vyměnil současnou kabeláž za značkový, ideálně 3x stíněný koax. Ve většině případů to pomůže.
Kulombo
 
Příspěvky: 228


Re: zesilovač signálu

Příspěvekod Neo_Moucha » stř, 16.5.2012, 18:33

koax mám řádný, nový od technika upc tlustý udělaný na místě s F konektory
Synology DS214play & Technotrend CT-3650, Samsung UE-D7000, Samsung BD-H8900
Uživatelský avatar
Neo_Moucha
 
Příspěvky: 131


Re: zesilovač signálu

Příspěvekod lejno » stř, 16.5.2012, 18:52

Pak je nejsnažší si nechat od UPC udělat i přípojky k dalším TV a budeš to mít s garancí.
lejno
 
Příspěvky: 1483


Re: zesilovač signálu

Příspěvekod Neo_Moucha » stř, 16.5.2012, 18:59

V pátek ho tu budu mít, tak zjistím co a jak.
Synology DS214play & Technotrend CT-3650, Samsung UE-D7000, Samsung BD-H8900
Uživatelský avatar
Neo_Moucha
 
Příspěvky: 131


Re: tip

Příspěvekod jamie.thomas » stř, 23.1.2013, 15:00

Bentley1 píše:http://www.altronik.cz/alcad-ai400/d-70962/
Toto používám ke své spokojenosti více než rok , napojeny mám 3TV


Tak jsem se nechal zlákat tímto zesilovačem signálu a jelikož se mi z těch zde uváděných zdál vzhledem k ceně nejlepší (nejvyšší cena), tak jsem ho objednal a až teď, když přišel na to koukám a on to neni vůbec zesilovač vhodný pro kabelovku, nehledě na to, že jsou to úplně jiné konektory :-((
jamie.thomas
 
Příspěvky: 8


Re: zesilovač signálu

Příspěvekod Ivo Mašek » stř, 23.1.2013, 16:02

Má rozsah 47 až 862MHz. To znamená, že pro DVB-C je vhodný. V tom rozsahu kabelovka pracuje. Pokud se teda bavíme o tomto zesíku: http://www.altronik.cz/alcad-ai400-zesi ... f/d-70962/
Já používám též zesilovač, a od září 2011 používám k plné spokojenosti tento: http://www.omko.cz/domovni-zesilovac-te ... xvystup-f/ (vyrábí se ve Španělsku a firma Televes má v tomto dobrý zvuk)
Uživatelský avatar
Ivo Mašek
 
Příspěvky: 782
Bydliště: JIRKOV

Televize: Supreme

Re: zesilovač signálu

Příspěvekod jamie.thomas » stř, 23.1.2013, 16:06

Zkusím koupit redukce na ty F konektory a uvidíme, jestli to tedy pojede.
jamie.thomas
 
Příspěvky: 8


Re: zesilovač signálu

Příspěvekod Ivo Mašek » stř, 23.1.2013, 16:11

Ten Alcad má 4 výstupy. Předpokládám, že budeš chtít tím živit 4 televizory. To není dobrý nápad a pravděpodobně ti to bude kostičkovat. Přes zesík uživíš v pohodě 3 TV. (osobní zkušenosti a pokusy)
Uživatelský avatar
Ivo Mašek
 
Příspěvky: 782
Bydliště: JIRKOV

Televize: Supreme

Re: zesilovač signálu

Příspěvekod jamie.thomas » stř, 23.1.2013, 16:19

jj, potřebuju 4 televize, ale najednou nikdy nejedou. Maximum jedou najednou 3. Tak snad to přeci nebude horší přes zesilovač za litr než bez něj,ne?
jamie.thomas
 
Příspěvky: 8


Re: zesilovač signálu

Příspěvekod Ivo Mašek » stř, 23.1.2013, 16:36

Já jsem měl za Karnevalu 4 TV. Tu jednu jsem používal na testy a pokusy a tak podobně. karneval měl silnější signál a v pohodě to utáhl. Ovšem, Karneval byl sežrán UPC a asi po měsíci UPC snížila výkon. V ten moment jsem i 8 procent síly signálu, kostičkování a zamrazení obrazu každou chvíli. Po odpojení jedné TV se vše vrátilo do pohody. Pouze mi občas zakostičkoval multiplex, kde je HBO. Takže jsem pak zakoupil ten zesík a naprostá spokojenost. S třemi TV, samozřejmě
Uživatelský avatar
Ivo Mašek
 
Příspěvky: 782
Bydliště: JIRKOV

Televize: Supreme

Re: zesilovač signálu

Příspěvekod tomus » stř, 23.1.2013, 17:46

No co jsem slysel ,tak to byvalo spis naopak UPC melo na zasuvkach vyzsi uroven signalu, nze Karneval, ale to uz je ted jedno.

Kazdopodne zalezi na pouzitem rozbocovaci, ten bere utlum, kolik je na jen pripojenych, nebo dokonce zapnutych TV, nema zadny vliv (tedy kdyz pominu nejake zpetne ruseni).

Ten Alcad, je podle uplne idealni, ze ma sroubovaci F konektory je jedine dobre, jen si dej pozor aby jsi signal neprepalil, kdyztak uber na zesileni, 28 dB uz je celkem dost.

Ja jedu na 4 TV bez zesilovace a vpohode, ale chce to mit dobrej signal na zasuvce a kvalitni kabelaz.
Admin fora
Uživatelský avatar
tomus
Administrátor fóra
 
Příspěvky: 8133
Bydliště: Brno


PředchozíDalší

Zpět na Digitální televize



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

cron