Seznam STB a TV pro prijem digitalni kabelove televize DVB-C

Diskuze o digitální kabelové televizi DVB-C.

Seznam STB a TV pro prijem digitalni kabelove televize DVB-C

Příspěvekod tomus » čtv, 11.12.2008, 18:49

Pokud nechcete nektery z STB, ktere zapujcuje UPC, ale chcete si poridit vlastni zarizeni,
je podminkou pro prijem digitalni kabelove televize mit koncove zarizeni (STB, TV,TV karta do PC) ktere obsahuje:
- digitalni kabelovy tuner DVB-C
- a kompatibilni CI , nebo CI+ (common interface) slot pro vlozeni dekodovaciho CA modulu - Conax (SMiT Conax) a pristupove karty od UPC.

CA modul s kartou si lze pronajmout za 70 Kč mesíčne od společnosti UPC.

Neni vubec podstatne jestli ma vaše zarizeni (napr. STB) zabudouvany dekoder Conax, protoze UPC vam nesparuje dekodovaci kartu s cizim zarizenim, ktere si nepronajmete, nebo nekoupite u UPC.

Na jednoho zakaznika oficialne zapujci UPC maximalne 4 dekodovaci karty a k nim nanejvys 2 pristroje (STB, CA modul) .

--------------------------------------------
Set top boxy:

STB zapujcovane od UPC:

HD DVR Mediabox (Pace DMC7002)
HD Mediabox (Kaon KCF-SA700)

----------------------------------------------------------------------------------
Televizory:

Philps - u starsich modelu nutno nastavit zemi vysílání na Finsko, nebo Nemecko, nebo provest upravu pres servisni menu, viz. navod ke konci tohoto vlakna
Sony
Finlux
Loewe
Sharp
Samsung
Technisat - HDTV 32,40,46 (vestaveny HDD, LAN)
Panasonic - starsi typy sice maji DVB-C tuner, ale neni aktivovan pro zonu CR (nutno nastavit zemi vysílání na Finsko), nebo upgradovat FW, nove modely jiz funguji bezproblemu
LG - u starsich modelu, nutno nastavit zemi vysílání na ---- (žádná), nebo na Finsko aby se aktivoval kabelovy DVB-C tuner
Toshiba
Grundig

atd... 90% televizoru vyrobenych v roce 2013 a pozdeji jiz ma vestaveny DVB-C tuner a CI slot, takze s nakupem techto modelu uz by nemel byt problem.

Pozor, pokud budete chtit prijimat i HD kanaly, tak se ujistete ze TV obsahuje i dekoder formatu MPEG4 H.264.
----------------------------------------------------------------------------------
TV karty do PC:

Technotrend CT-3650 HDTV USB+CI DVB-C+T - do USB (funguje i s CA moduly s CI+)
TechnoTrend TT-budget C-1501 - do PCI slotu (funguje pouze s CA moduly s CI+)

Technisat CableStar HD 2 + CI modul - do PCI slotu (nefunguje s CA moduly s rozhranim CI+)
Technisat CableStar Combo HD CI - do USB (nefunguje s CA moduly s rozhranim CI+)

Mystique CaBiX-C2 + Mystique View CI rozhraní - do PCI slotu (nefunguje s CA moduly s rozhranim CI+)
Mystique CaBiX-Xpress DVB-C - do PCIe slotu (funguje pouze s CA moduly s CI+

TerraTec H7 Hybrid - do USB (zatim neni overena funkcnost s CI+)


Pokud vite o nejakem dalsim modelu, ktery zde neni uveden, tak ho sem prosim napiste.
Naposledy upravil tomus dne ned, 20.3.2011, 21:13, celkově upraveno 48
Admin fora
Uživatelský avatar
tomus
Administrátor fóra
 
Příspěvky: 8039
Bydliště: Brno


Příspěvekod Návštěvník » pát, 12.12.2008, 15:02

Všechny TV od Sony vyrobené tento rok s uhlo větší jak 20" jsou vybaveny DVB-C tunerem kromě 26L4000 nemá DVB-C
Návštěvník
 
IP: 193.201.78.36


Příspěvekod Milav » ned, 14.12.2008, 10:39

Loňský model Sony 32D3000 šlape s modulem od Licy bez problémů.
Milav
 
Příspěvky: 369
Bydliště: Praha

Internet: 200 M
Televize: Komplet
Telefon: Volám pevná

Příspěvekod Návštěvník » ned, 11.1.2009, 19:53

Ještě by bylo dobré zmínit nastavení ladění u Sony Bravia.

Rychlé ladění
Frekvence: 170.5 MHz
modulace: 64 (QAM)
symbolrate: 5000
Návštěvník
 
IP: 89.102.37.65


Příspěvekod HaWe » ned, 11.1.2009, 21:23

Já jsem musel ručně nastavit 163,5 MHz /nejnižší mux v UPC/
HaWe
 
Příspěvky: 362
Bydliště: Teplice


Panasonic TX-P42X10Y/ P42G10E

Příspěvekod Wxw » sob, 25.4.2009, 17:58

Nemáte někdo možnost vyzkoušet tv Panasonic TX-P42X10Y/ P42G10E zda mají DVB-C tuner? V technických parametrech na stránkách Panasonic.cz sice není uveden, ale v manuálu a na štítku na zadní straně tv je uveden. (tedy přesně je uváděna podpora jen pro Švédsko a Finsko :evil: ) Třeba zkusit zda bude funkční při nastavení tv na Švédsko? (Tuner by měl umět SD i HD. DVB-C MPEG2 a MPEG4-AVC (H.264))
Poslal jsem dotaz přímo na Panasonic ČR, tak jsem zvědav co mi odpovědi :wink:
Wxw
 
IP: 213.168.179.164


Příspěvekod tomus » ned, 26.4.2009, 10:38

Wxw : koukni se sem (komentare) : http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-mo ... pt-cxv.htm

Je tam o tom zminka:

Panasonic TX-P42G10E
Od: Martin Kubik (2009-04-02 08:35:57)

Dobrý den, v těchto dnech na český trh přichází televizor společnosti Panasonic, modelová řada TX-PXXG10. Tento typ televizoru má vestavěný DVB-C. Podmínkou, aby fungoval nebo se aktivoval DVB-C tuner, musí se v menu TV vybrat místo České republiky -> Finsko. V případě, že budete mít ČR DVB-C tuner Vám nic nenaladí, budete-li mít vybranou zemi Finsko, naladí se Vám plná nabídka. Výrazná nevýhoda: budeme-li mít vybrané Finsko, poběží nekorektní EPG. Společnost Panasonic zatím neplánuje vydání nového firmwaru, který by DVB-C tuner \"aktivoval\" pro Českou republiku.


Panasonic TX - P37 10Y
Od: Milan Hřebejk (2009-04-15 08:00:26)

Potvrzuji funkčnost UPC u této plasmy vč. HD programů. Bez problémů se naladily všechny programy. Jediný zádrhel jsou znaky v EPG, což je ovšem dáno lokalizací ladění TV. Dík za rychlé vyřízení objednávky.




Re: Panasonic TX - P37 10Y
Od: Milan Hřebejk (2009-04-16 11:58:38)

Jen dodám, že Panasonic nyní dává do prodeje nové Full plasmy značení TX-Pxx V10E a TX-PxxZ11E, které již mají plnou výbavu tunerů (vč. DVB-S HD) uváděnou v tech. údajích a tak nebude chybět ani CZ lokalizace a nebude ani problém s EPG.
Admin fora
Uživatelský avatar
tomus
Administrátor fóra
 
Příspěvky: 8039
Bydliště: Brno


tv Panasonic s DVB-C

Příspěvekod Wxw » úte, 28.4.2009, 17:57

Tak už mi přišla od Panasoniku odpověď:

Vážený zákazníku,

na základě Vašeho dotazu:

DVB-C tuner u TV Panasonic TX-P42X10Y

Vám zasíláme odpověď:

Dobrý den,

velice si vážíme Vašeho zájmu o televizor Panasonic. Tuner v TV fyzicky
přítomen je, modely jsou univerzálně vyráběny pro celou Evropu, proto
obsahují i součástky, které nemusí být v některých regionech aktivní. V
Čechách nemá tento tuner využitelnost.

Děkujeme a přejeme Vám hezký zbytek dne.

Zákaznická podpora Panasonic

..............................

za přítomnost tuneru :thumleft:
za chybějící podporu DVB-C v ČR :thumbdown:
a nekompletní odpověď na funkčnost tuneru u UPC :thumbdown:
Wxw
 
IP: 213.168.179.164


Příspěvekod Mih » čtv, 7.5.2009, 10:26

Reaguji na odpověď zákaznické podpory Panasonic.
Mám vyzkoušeno na TX-P37X10Y (i 42"a 50"). Při prvním zapnutí TV (nebo u již naladěného vrátit na první ladění) nastavit češtinu a zemi příjmu Finsko - Helsinky. Naladí se všechny programy UPC CZ vč. rozhlasových. Pro příjem kodovaných programů je nutné mít zasunutý CA modul se spárovanou kartou (LICA).
Při ladění Švédsko se nenaladí celá nabídka.
Problém jsou znaky v EPG při ladění Finsko - ale není to nic dramatického.
Při ladění Švédsko jsou znaky v EPG v pořádku ale nenaladí se vše.
Pokud nastavíte jinou zemi příjmu např. CZ, nabídka ladění DVB.C se nezobrazí a TV začne ladit na DVB-T.
Tuner DVB-C mají i jiné nové modely Panasonic, nutno se podívat na stránkách Panasonic do tech. údajů v manuálu.
Mih
 
IP: 88.103.35.78


Technisat HD8-C

Příspěvekod Kodl » pon, 11.5.2009, 17:11

Další STB, který přichází v úvahu jako kombinace HDTV a PVR, přitom za rozumnou cenu:
Technisat Digit HD8-C
30.4.2009 Technisat vydal nový firmware, který "naučil" tento přístroj nahrávat na externí USB disk a také komunikovat přes síť.
http://www.technisat.de/indexa7f4.html?nav=Downloads,de,33&pID=435
Zkušenosti mám zatím jen s jeho satelitním bratříčkem HD8-S, který se jeví velmi dobrý co se týče kvality obrazu i spolehlivosti nahrávání. Za nevýhodu lze považovat pouze fakt, že při nahrávání nelze sledovat jiný program ani ze stejného transpondéru. Možná, že v případě DVB-C přístroje to půjde. Kdoví?
Pokud se někdo dostanete k odzkoušení HD8-C v síti UPC Digital, prosím založte zde na upczone foru nové téma se svými poznatky! Díky předem!
Kodl
 
Příspěvky: 469
Bydliště: Brno

Internet: 120 M
Televize: Komfort
Telefon: Basic

Příspěvekod Mih » stř, 27.5.2009, 11:28

Vrátím se k TV Panasonic a jejímu nastavení. Měl jsem problém s tím, že po vypnutí TV dálkou do Stand By se rozladil kmitočet 170,5 Mhz (HBO atd.). Zkrátka po opětovném zap. bylo přeladěno na 169,5 a bylo třeba znovu tento kmitočet ručně nastavit. Náhodou jsem přišel na to, že pokud se po úplném naladění DVB-C a případném nastavení pořadí stanic TV úplně vypne tlačítkem na spodní liště přístroje, tak již zůstane kmitočet stabilní a zůstává i při vypnutí dálkou. Jsou to věci které v Návodu nenajdete.
Mih
 
IP: 88.103.35.78


Příspěvekod Návštěvník » úte, 2.6.2009, 07:58

Dobrý den, mohu doporučit další TVP který umožní použití modulu a karty od LICA, je to Toshiba Regza 32 RV 635 DG. Nutno zadat země instalace Německo.
Návštěvník
 
IP: 88.103.35.78


Příspěvekod Mih » stř, 10.6.2009, 13:04

Další z TV který umožní příjem DVB-C ale i DVB-T a DVB-S je LCD Panasonic typ LV TX - L37 V 10E. Cena se pohybuje kol. 33k.
Mih
 
IP: 88.103.35.78


Příspěvekod Stanislav Macek » čtv, 11.6.2009, 07:24

Pozor, Pozor !!!
Na webových stránkách f. LICA přestali dnes ráno nabízet Technisat Digicorder, úplně byl vymazán. Něco se děje, že by opatření UPC proti stahování digitálních nahrávek prostřednictvím tohoto přístroje?
Stanislav Macek
 
Příspěvky: 23


Příspěvekod onak » čtv, 11.6.2009, 09:39

Já si spíš myslím, že místo Technisatu začnou nabízet tento: http://www.lica.cz/clanek-kaon-k-3001-hdpvr.htm

A jinak dodatek: taky si myslím, že tuto zprávu stačilo umístit jen do jednoho vlákna, a ne hned do třech.
onak
 
Příspěvky: 1127
Bydliště: Příbram


Příspěvekod Stanislav Macek » čtv, 11.6.2009, 10:28

Dle telefonického sdělení zákaznické linky LICA, Technisat v současnosti nemají na skladě a zvažují jeho nahrazení jiným přístrojem , toto mezidobí však může trvat několik měsíců.
Stanislav Macek
 
Příspěvky: 23


Příspěvekod Návštěvník » čtv, 11.6.2009, 10:33

Stanislav Macek píše:Dle telefonického sdělení zákaznické linky LICA, Technisat v současnosti nemají na skladě a zvažují jeho nahrazení jiným přístrojem , toto mezidobí však může trvat několik měsíců.


Zkus www.omko.cz tam mají Technisaty ,pro kabelové televize. :roll:
Návštěvník
 
IP: 89.102.249.180


Příspěvekod Marek-26 » úte, 15.9.2009, 17:26

Pajabrunn píše:Ten Ca Modul je nutné zakoupit jen u firmy Lica nebo se dá koupit někde i v kamenným obchodě? Snad by to na samsung le32b550 mělo šlapat v pohodě..


Doporučuji zakoupit přímo u společnosti LICA :wink: otestováno na síti UPC a navíc Vám k tomu dodají s Smart kartu.
Uživatelský avatar
Marek-26
 
Příspěvky: 2456
Bydliště: Brüx


Příspěvekod tomus » ned, 20.9.2009, 14:41

Tak tu mame dalsi velmi zajimavy televizor s DVB-C tunerem tentokrat znacky Technisat:
http://www.parabola.cz/clanky/3668/tech ... tunerem-1/
Admin fora
Uživatelský avatar
tomus
Administrátor fóra
 
Příspěvky: 8039
Bydliště: Brno


Samostatna SmartKarta UPC

Příspěvekod Mila » pon, 11.1.2010, 19:27

Ahoj, zna nekdo odpoved na nasledujici dotaz?
Od firmy Lica si zakoupim vlastni STB (napr. CV 5000), abych ho mohl provozovat doma na druhe televizi. Dostanu ho zaroven se SamrtKartou sparovanou se zarizenim a vse bude slapat. Az sem je vse jednoduche a jasne. Dojde ale napr. k situaci, kdy se s UPC budu chtit rozloucit. Musim jim tedy vratit jejich SmartKartu (dostanu zpet 200,- zalohy) a doma mi zustava muj STB bez karty.

Chapu dobre, ze v tu chvili mam doma bezcenny kus plastu, protoze podle dosavadnich infrormaci uz k nemu nikdo nema sanci sehnat samotnou kartu a tudiz ho ode mne nikdo nekoupi?

Pokud je to takto, jsme tak vlastne nuceni si brat tato zarizeni primo od UPC do pronajmu (aby nenastala popsana situace) a nebo si koupit zarizeni vlastni, ale rovnou muzeme pocitat s tim, ze ho pozdeji muzu vzit a vyhodit (samozrejme je to receno s nadsazkou, na STB se daji chytat nekodovane programy, nebo treba existuje jiny kabelovy operator, ktery v dodani samotne SmartKarty a jejimu sparovani s pristrojem nebude videt zadny problem a timpadem si STB najde sveho kupce).

A nebo mi nekdo z Vas prekvapi a poradi mi jak se k vlastnimu STB da sehnat samotna karta? Vsichni na podpore kolem toho mlzi a vykrucuji se, ze by to asi neslo atd.... Z Licy mi dosla odpoved, ze oni samotnou kartu dodat nemohou, ze je od UPC dostanou pouze k pristrojum, ktere prodavaji a zadne navic.

Diky
Mila
 
IP: 89.103.76.163


Další

Zpět na Digitální televize



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot], Milav a 17 návštevníků

cron