Po čase nefunguje internet přes wifi - TC7200

Problematika připojení hardware a software.

Po čase nefunguje internet přes wifi - TC7200

Příspěvekod zbysekst » pát, 30.12.2016, 08:47

Zdravím,
dostal jsem nový modem od UPC TC7200 a nový tarif a od té doby mi nejede internet přes Wifi. Mám vlastní router s wifi, Linksys WRT54 s ddwrt v režimu AP. Z UPC modemu napojeno na port "internet". Stejně jako to bylo předtím. Internet jede, dobrý, ale druhý den už nic. Připojím se na wifku, mám plný signál, dostanu IP adresu z routeru, ten má adresu na WAN portu z UPC modemu, dopingnu se na 8.8.8.8, dopingnu se na DNS UPC, ale na internet se nedostanu.
To má tenhle router TC7200 nějaké omezení? Myslel jsem si, že to dělá ten Linksys, aktivoval jsem si tedy wifi přímo v zařízení od UPC a chová se to stejně.

V případě, že změním wifi kanál, tak se internet rozjede, den funguje, ale druhý den zas nic. Člověk by si řekl, že je to zarušené (v okolí je hodně wifek), ale to pak nechápu, proč si dopingnu až na Google dns.
zbysekst
 
Příspěvky: 3
Bydliště: Teplice


Re: Po čase nefunguje internet přes wifi - TC7200

Příspěvekod Návštěvník » pát, 30.12.2016, 10:59

Předpokládám, že ten modem je s wifi, tak nechápu proč se nepřipojuješ na wifi modemu :shock:
Návštěvník
 
IP: 78.102.98.142


Re: Po čase nefunguje internet přes wifi - TC7200

Příspěvekod zbysekst » pát, 30.12.2016, 11:34

Mám k tomu své důvody :) ale chová se to stejně
zbysekst
 
Příspěvky: 3
Bydliště: Teplice


Re: Po čase nefunguje internet přes wifi - TC7200

Příspěvekod Adolf.Shitler » pát, 30.12.2016, 11:53

Je ten TC7200 přepnut do bridge mode?
Adolf.Shitler
 
Příspěvky: 10
Bydliště: ČR


Re: Po čase nefunguje internet přes wifi - TC7200

Příspěvekod zbysekst » pát, 30.12.2016, 11:56

Není. Je ve výchozím nastavení, takže router za routerem, ale to by nemělo vadit, tuším. Ale i tak, když je jako router a vysílá na 802.11n, tak druhý den se na net nedostanu. Po kabelu ano, jak z linksysu, tak z TC7200. Wifi se chovají stejně.
zbysekst
 
Příspěvky: 3
Bydliště: Teplice


Re: Po čase nefunguje internet přes wifi - TC7200

Příspěvekod Návštěvník » pát, 30.12.2016, 12:12

zbysekst píše:Mám k tomu své důvody :) ale chová se to stejně


Hmm, tak ty důvody by mě teda zajímaly. Jaký je rozdíl mezi wifi z modemu UPC a z toho tvého routeru? :shock:
A tak holt každý jsme nějaký, proč to dělat jednoduše když to jde složitě. A tím "chová se to stejně" jsi myslel že když se připojíš na wifi modemu tak taky nefunguje? V tom případě bych reklamoval modem.
Návštěvník
 
IP: 78.102.98.142


Re: Po čase nefunguje internet přes wifi - TC7200

Příspěvekod Adolf.Shitler » pát, 30.12.2016, 12:17

zbysekst píše:Není. Je ve výchozím nastavení, takže router za routerem, ale to by nemělo vadit, tuším. Ale i tak, když je jako router a vysílá na 802.11n, tak druhý den se na net nedostanu. Po kabelu ano, jak z linksysu, tak z TC7200. Wifi se chovají stejně.

Router za routerem zrovna ideální není. Zkusil bych dát TC7200 do bridge a pokud se situace zlepší, pak je jasno.
Adolf.Shitler
 
Příspěvky: 10
Bydliště: ČR


Re: Po čase nefunguje internet přes wifi - TC7200

Příspěvekod beepee » pát, 30.12.2016, 15:45

Mám za TC7200 svůj router a na obou jede WIFI v pohodě současně. Tohle vypadá na chybu modemu.
beepee
 
Příspěvky: 174



Zpět na Síť, hardware a software



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron