výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Problematika připojení hardware a software.

Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod Riky45 » stř, 26.10.2016, 16:35

Výměna modemu proběhla bezproblémově, jen při prvním spuštění jsem potřeboval mít propojeno přes UTP síťový kabel. Přes Wi-Fi první spuštění nešlo. Co se týče kontrolek, tak stále svítí jen bílá. Myslel jsem, že budou svítit i ostatní zeleně - online a Wi-Fi ,ale ne. Asi to tak má být .....
Riky45
 
IP: 193.35.105.17


Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod YABAKA » čtv, 27.10.2016, 19:28

Mně to přes WiFi šlo. Sice prohlížeč v mobilu v hned vyhodil jakýsi prvotní nastavení modemu (opsání hesla ze štítku a volba změny přihlašovacího hesla), ale net se po odklikání cca 5 položek rozjel, kabel netřeba. Akorát ten modem dost topí a bílá barva je předurčená k tomu, že bude zanedlouho vypadat jako prase.
Uživatelský avatar
YABAKA
 
Příspěvky: 1846


Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod Riky45 » čtv, 27.10.2016, 22:29

Co se týče teploty, tak je naprosto v pohodě. To se spíše jednou tolik se hřál Technicolor TC 7200. A s tou bílou máš pravdu :)
Riky45
 
IP: 89.103.165.64


Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod jobro » pát, 28.10.2016, 09:05

Po výměně modemu Compal za předchozí Technicolor zdá se, že vše funguje. Technicolor jsem každý měsíc musel dávat do továrního nastavení, navíc i celkem hřál.
U Compalu mě překvapila úvodní obrazovka vstupu do administrace modemu ve stylu reklamního šotu. Po uživatelské konfiguraci a zadání nových hesel (jsou vyžadovány složité) se už administrace spouští v civilnější formě, i když prostředí je takové nějaké "metrosexuální" a celkově ladí s bílou barvou modemu (ještě že nezvolili růžovou!).

Modem na noc vypínám, tak mi občas o zapnutí naskočí bublina s textem: Mohou být nutné další přihlašovací informace - Kliknutím otevřete prohlížeč.
Což mě docela udivuje - když spustím prohlížeč, naběhne přihlašovací okno modemu do jeho administrace. Nevím, k čemu to slouží.
Také se mi jednou stalo, že mi nějaká podivná rodičovská kontrola v modemu zabránila otevřít web http://www.diit.cz/.
Compal nehřeje, ale jeho start trvá dosti dlouho a nakonec zhasne signalizace provozu Ethernetu a WiFi a svítí jak reflektor jen ledka napájení. Asi to je nějaký majstrštyk designéra... omezit provozní údaje na minimum.
jobro
 
Příspěvky: 47
Bydliště: Karviná - Ráj


Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod zombie » pon, 14.11.2016, 16:23

Muzete nekdo upresnit "nehreje"? Kdyz sahnu na tp link, tak nepoznam, ze bezi, protoze ma pokojovou teplotu, tenhle compal ma dost. Ne ze by vylozene palil, ale prijemna teplota to neni, odhaduju tak 45 stupnu na plastu. Nemeril jste nekdo nahodou jeho zravost nejakym presnejsim wattmetrem? Ja tedy technicolor nikdy nemel, jen dvakrat cisco 3208 (obe odkoupena, obe tesne pred vyprsenim zaruky zdechla) a letos mi vymenili tenhle, protoze klasicke bridge uz udajne nemaji. Cisco taky topilo, ale compal topi pocitove vic a to ho mam jen jako bridge. Jinak jsem spokojen, funkci bridge plni a nastavit ho jako bridge byla hracka, myslim ze na zacatku bylo na vyber zda bude bridge nebo router. Mam ho taky 4 mesice a zatim bez problemu, cisco obcas nenabihalo. Jen nevim, proc vsechny tyhle kabelove modemy tolik topi, kdyz routery od tp linku vubec.
zombie
 
Příspěvky: 15
Bydliště: Praha


Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod jobro » pon, 14.11.2016, 16:52

Nemám čím měřit teplotu Compalu. Ale rozhodně není "pokojová", je mírně vlažný, tj. nestudí... V porovnání s Technicolorem to je velký rozdíl - ten byl horký. Vertikální konsrukce Compalu a obrovská skříň dokáže udržet teplotu na nižších hodnotách. Compal má daleko větší a silnější napáječ. Také by mě zajímal jeho odběr - vůbec tyhle krabičky, které se moc nevypínají, si sežerou nějakou tu kWh ročně.

P.S. 16.11.2016
Měřil jsem proudový odběr Compalu bez zapnuté WiFi:
při napětí v síti 232V, odebírá 60mA, tj příkon 13,92VA
VoltAmpéry uvádím proto, že měřící přístroj je cejchován pro sinusové hodnoty a skutečný proud nemusí být sinus. Také proto, že zde může být dosti velká indukční složka proudu - s největší pravděpodobností je v napáječi klasický transformátor. Napáječ je dost těžký.
Na štítku má napsáno 12/2,5A.
Takže jeho příkon rozhodně není zanedbatelný a při trvalém provozu si své sežere...
Naposledy upravil jobro dne stř, 16.11.2016, 17:12, celkově upraveno 1
jobro
 
Příspěvky: 47
Bydliště: Karviná - Ráj


Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod Pavel m » úte, 15.11.2016, 09:47

14-11-2016 23:21:40
critical
No Ranging Response received - T3 time-out;CM-MAC=54:67:51:cd:b2:50;CMTS-MAC=00:01:5c:24:06:02;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0;
Pavel m
 
Příspěvky: 912
Bydliště: Most

Internet: 200 M
Televize: Komplet

Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod Pepe » úte, 15.11.2016, 10:22

TV: Baby Kaon, 3x CA modul (TT-connect CT-3650 ; Technisat Cablestar Combo HD)
NET: Cisco EPC3208 + Turris 1.1
Horizon GO: Odroid C2, Pine A64 2GB
Hračky: Odroid U2, RPi 2B
Pepe
 
Příspěvky: 569
Bydliště: Praha 11 - Chodov

Internet: 200 M
Televize: Komplet
Telefon: Basic

Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod zombie » pát, 18.11.2016, 11:32

jobro píše:Nemám čím měřit teplotu Compalu. Ale rozhodně není "pokojová", je mírně vlažný, tj. nestudí... V porovnání s Technicolorem to je velký rozdíl - ten byl horký. Vertikální konsrukce Compalu a obrovská skříň dokáže udržet teplotu na nižších hodnotách. Compal má daleko větší a silnější napáječ. Také by mě zajímal jeho odběr - vůbec tyhle krabičky, které se moc nevypínají, si sežerou nějakou tu kWh ročně.

P.S. 16.11.2016
Měřil jsem proudový odběr Compalu bez zapnuté WiFi:
při napětí v síti 232V, odebírá 60mA, tj příkon 13,92VA
VoltAmpéry uvádím proto, že měřící přístroj je cejchován pro sinusové hodnoty a skutečný proud nemusí být sinus. Také proto, že zde může být dosti velká indukční složka proudu - s největší pravděpodobností je v napáječi klasický transformátor. Napáječ je dost těžký.
Na štítku má napsáno 12/2,5A.
Takže jeho příkon rozhodně není zanedbatelný a při trvalém provozu si své sežere...

Tomu rikam znalecky posudek :diky Je to teda mrcha nenazrana, takze zhruba 50Kc mesicne k tarifu od upc jeste za proud :( Cisco 3208 zralo tusim 8 wattu, taky melo trafo, ale u uplne noveho zarizeni me to uz prekvapilo, 100 mbitove routery od tp linku maji elektronicka trafa uz roky, takze se dostanou pod 2W, gigabitovy tp link zere do 5W. Je skoda, ze upc na tu spotrebu nikdy nekoukalo, pritom to jsou zarizeni, co bezi vetsinou nonstop.
zombie
 
Příspěvky: 15
Bydliště: Praha


Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod YABAKA » pát, 18.11.2016, 11:38

Lepší je koukat na spolehlivost, než na nějaký super hyper úsporný pulzní zdroje, který po prvním výpadku elektriky půjdou do kytek. Kdo chce net, tak holt musí počítat s tím, že to něco stojí. A spořílci ať jdou místo netu do lesa nebo někam jinam, kde je to zadarmo :D
Uživatelský avatar
YABAKA
 
Příspěvky: 1846


Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod hpfunny » pát, 18.11.2016, 11:48

Dle orig. příručky má CISCO EPC 3208 spotřebu 5,8 W + vlastní router taky něco sežere, takže zase taková tragedie to není.
hpfunny
 
Příspěvky: 605
Bydliště: Brno


Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod zombie » pát, 9.12.2016, 13:54

YABAKA píše:Lepší je koukat na spolehlivost, než na nějaký super hyper úsporný pulzní zdroje, který po prvním výpadku elektriky půjdou do kytek. Kdo chce net, tak holt musí počítat s tím, že to něco stojí. A spořílci ať jdou místo netu do lesa nebo někam jinam, kde je to zadarmo :D

Kecy. I ve zdroji s trafem je kondenzator a usmernovac, takze spolehlivost bude nejspis uplne stejna. Tp linky maj spinane zdroje a neodchazeji. Na to, ze je spinany zdroj vlastne docela slozite zarizeni, tak jsem spolehlivosti mile prekvapen. Akorat zdroje linksys nekdy chcipaji, ale treba az po 5 letech provozu. Poradim Vam taky, bezte vyrabet auta podle technologie stare 50 let, muzete se zakaznikum vysmat, ze kdyz koukaj na spotrebu, at chodi radsi pesky :roll:

hpfynny píše:Dle orig. příručky má CISCO EPC 3208 spotřebu 5,8 W + vlastní router taky něco sežere, takže zase taková tragedie to není.

To uz je vec nazoru, vic jak dvojnasobna spotreba mi zas takova pohodicka neprijde, kdyz ho potrebuju jen jako bridge...
zombie
 
Příspěvky: 15
Bydliště: Praha


Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod YABAKA » pát, 9.12.2016, 14:17

Jedna bouřka nebo pár výpadků elektriky a pulzní zdroj jde do kytek, na rozdíl od trafa. Odzkoušeno roky praxe. A na trafu není nic zastaralýho, jak si naivně myslíš. Odklon výrobců je pouze kvůli ceně, protože trafo stojí výrobně podstatně víc, než pulzní šmejdy. A nedá se tam samozřejmě honit "ekologie" se spotřebou, což je dneska moderní.
Uživatelský avatar
YABAKA
 
Příspěvky: 1846


Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod warman » pát, 9.12.2016, 16:04

Trafo (stejnosměrné) má spoustu nevýhod:
1)váha
2)stabilita výstupního napětí (na prázdno dávají 12V adaptéry i 18V a při plném zatížení klesne napětí pod 10V, paráda)
3)šum, spínaný zdroj má méně šumu
4)spotřeba
5)cena
a to rozhodně nevykompenzuje to, že přežije zásah blesku :D
warman
 
Příspěvky: 645
Bydliště: Brno

Internet: 200 M
Televize: Komfort
Telefon: Basic

Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod jobro » pát, 9.12.2016, 17:30

warman: skoro všechno co jsi uvedl v neprospěch obyčejného trafa je pravda. Ale "stejnosměrné trafo"? To je nějaký zapomenutý, nebo zatím utajovaný vynález?

2) Stabilita výstupního napětí není v tom případě rozhodující - spotřebič (Compal) si to vyřeší sám. Že je napětí při nezatíženém výstupu vyšší, nehraje v tomto případě roli.

3) Produkce "šumu" je u spínaného zdroje asi 10.000 krát vyšší, než u obyčejného transformátoru. Aby se toto omezilo, vyžaduje na vstupu i výstupu dosti složité filtry.
jobro
 
Příspěvky: 47
Bydliště: Karviná - Ráj


Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod zombie » sob, 10.12.2016, 01:32

YABAKA píše:Jedna bouřka nebo pár výpadků elektriky a pulzní zdroj jde do kytek, na rozdíl od trafa. Odzkoušeno roky praxe.

Ja mam odzkouseno roky praxe, ze zasah blesku mi zatim neprezilo ani jedno trafo, natoz to zarizeni za tim ;-) Resim to s pojistovnou kazdorocne...

YABAKA píše:A na trafu není nic zastaralýho, jak si naivně myslíš.

Na velkoodberove zarizeni jako treba svarecka je trafo rekl bych dokonce zadouci :D Ale v nasem pripade odberu do 2 amper jednoznacne prevysuji vyhody spinaneho zdroje. Spinane zdroje jsou nejen levnejsi vyrobit, ale i min zerou, min hrejou, mensi ztraty, min materialu a tudiz jsou i ekologictejsi. A kdyz se vyrobi z normalnich komponentu, vydrzi. Mam po ruznu jeste par zarizeni se spinanymi zdroji, ktere jsem zapojoval pred 15 lety. Dokonce mam i jeden linksys, co bezi zhruba 8 let a trafo mu jeste neodeslo, ale to je spis stesti, protoze linksysi zdroje jsou opravdu horsi nez ty ostatni, ale rekl bych, ze za tim bude nejspis kondenzator, ktery je v tom Vasem oslavovanem vinutem taky :roll: Kdyby v tom trafu nebyl kondenzator a usmernovac, tak ano, vydrzi 50 let, kazdopadne ten upc modem ho neprezije urcite :wink:
zombie
 
Příspěvky: 15
Bydliště: Praha


Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod jobro » sob, 10.12.2016, 09:29

zombie: trefa vedle - Na velkoodberove zarizeni jako treba svarecka je trafo rekl bych dokonce zadouci
Shodou u svářeček je tomu obráceně! Obyčejné trafo (pokud není na kolečkách) ve svářečce je pro kulturisty...

Nevycházím z údivu, jaké názory na zdrojovou část přístrojů se zde sešly - to není politika ani filosofie, ale suchý technický obor. Ale všichni k tomu mají svérázné připomínky.
Spínané zdroje mají spoustu výhod. To platí za předpokladu, že jsou správně navrženy. Bohužel "optimalizace" vede k osazování levnými součástkami. Klasickou ukázkou jsou spínané zdroje pro PC - životnost těch nejlevnějších je několik let...
jobro
 
Příspěvky: 47
Bydliště: Karviná - Ráj


Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod Pavel m » ned, 11.12.2016, 10:18

smazáno
Naposledy upravil Pavel m dne ned, 11.12.2016, 13:17, celkově upraveno 1
Pavel m
 
Příspěvky: 912
Bydliště: Most

Internet: 200 M
Televize: Komplet

Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod warman » ned, 11.12.2016, 10:28

Jobro: a jak jsem to mel napsat? Treba dlouze transformator s usmernovacem? ;) myslim, ze jsem to napsal srozumitelne tak, abys pochopil, co jsem myslel.
warman
 
Příspěvky: 645
Bydliště: Brno

Internet: 200 M
Televize: Komfort
Telefon: Basic

Re: výměna modemu COMPAL řady CH7465LG

Příspěvekod jobro » ned, 11.12.2016, 12:36

jobro
 
Příspěvky: 47
Bydliště: Karviná - Ráj


PředchozíDalší

Zpět na Síť, hardware a software



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron