Zapojení Technicolor TC7200 + D-link GO RT N-150

Problematika připojení hardware a software.

Zapojení Technicolor TC7200 + D-link GO RT N-150

Příspěvekod Sova_ka » úte, 25.8.2015, 16:33

Dobrý den,

hledal jsem všude možně, zde na fóru i fórech jiných, ale asi mi pořád něco uniká. Chtěl bych se zeptat, zda by někdo byl ochotný napsat, popř. odkázat na návod, jak nastavit druhý router (D-link GO RT N-150) za modem-routerem Technicolor TC7200, a to pro laika a nějak blbuvzdorně (jakou adresu kam vložit, viz screeny dole). Chtěl bych to proto, že TC7200 od UPC nedosáhne v našem mezonetu do nejzažších míst, a proto potřebuji posílit signál. Dole připojuji nějaké screeny z nastavení druhého routeru od D-linku, nastavení u UPC modem-routeru hádám každý víte, jak vypadá. Cokoli jiného potřebného bych uvedl, zjistil.

static.png
Základní nastavení routeru D-link


internet_settings.png
Internet setup


network_settings.png
Network setup


Dále jsou v nastavení ještě další "advanced" settings, ale ty hádám nejsou potřeba.

Díky za pomoc.
Sova_ka
 
Příspěvky: 3
Bydliště: Brno


Re: Zapojení Technicolor TC7200 + D-link GO RT N-150

Příspěvekod YABAKA » úte, 25.8.2015, 17:13

Za router se pro rozšíření WiFi dává Access point a nikoliv další router. Access point třeba TP-LINK TL-WA701ND nebo TP-LINK TL-WA801ND
Uživatelský avatar
YABAKA
 
Příspěvky: 1790


Re: Zapojení Technicolor TC7200 + D-link GO RT N-150

Příspěvekod Sova_ka » úte, 25.8.2015, 17:41

No jo, ale šel by zapojit i další router, ne ?
Sova_ka
 
Příspěvky: 3
Bydliště: Brno


Re: Zapojení Technicolor TC7200 + D-link GO RT N-150

Příspěvekod tomus » úte, 25.8.2015, 19:32

A jak to mas propojene ,kabelem ?
Pokud ano, tak kabel zapojis to zdirky LAN (namisto do WAN), tim se bude router chovat jako switch,
pak na obou routerech nastavis stajne prihlasovaci heslo a SSID a melo by to chodit.
Admin fora
Uživatelský avatar
tomus
Administrátor fóra
 
Příspěvky: 8133
Bydliště: Brno


Re: Zapojení Technicolor TC7200 + D-link GO RT N-150

Příspěvekod warman » úte, 25.8.2015, 19:42

jak píše tomus, buď zapojit do lan a v administraci vypnout DHCP (to zapoměl napsat),
nebo ten router bude míš i bridge a tudíž v tom případě strčit z tc7200 do WAN.


dívám se, že ten router má access point mode (druhý obrázek). To zapni ;)

V tc7200 http://192.168.0.1/system/switch-mode.asp zapni router mod, jestli ho tam nemáš, možná bude IP http://192.168.100.1/system/switch-mode.asp hesla a jména nastavit stejná :-)
warman
 
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno

Internet: 200 M
Televize: Komfort
Telefon: Basic

Re: Zapojení Technicolor TC7200 + D-link GO RT N-150

Příspěvekod Sova_ka » stř, 26.8.2015, 13:10

No a prosím ještě, co napsat do IP adress a default gateway u nastavení d-link routeru ? viz druhý obrázek
Sova_ka
 
Příspěvky: 3
Bydliště: Brno


Re: Zapojení Technicolor TC7200 + D-link GO RT N-150

Příspěvekod warman » stř, 26.8.2015, 14:09

nastavit dynamic (DHCP). ALe to u access point mode by nemělo chtít.

Respektive se ti ještě můžou hádat IP, nastav si u routeru jinou podsíť než je 192.168.0.0 ;)
warman
 
Příspěvky: 637
Bydliště: Brno

Internet: 200 M
Televize: Komfort
Telefon: Basic

Re: Zapojení Technicolor TC7200 + D-link GO RT N-150

Příspěvekod miloshi » pát, 6.1.2017, 22:34

zdravim. prosim pekne tiez mam ten isty problem, ale nepomohlo mi nic. skusal som nastavit router od UPC do bridge, ale Dlink mi stale nechytil internet. Chcem sa vas preto opytat... ake by ste nastavili IPcky? upc ma 192.168.0.1... a tu istu ma preddefinovanu aj Dlink. A potom ako by ste nastavili DHCP. Prosim ak mi budete ochotni poradit, tak vedzte, ze o sietovani nic neviem a preto mi prosim napiste konkretne cisla ip... dakujem vopred krasne
miloshi
 
IP: 188.167.92.89


Re: Zapojení Technicolor TC7200 + D-link GO RT N-150

Příspěvekod miloshi » sob, 7.1.2017, 08:28

este by som chcel ozrejmit moju situaciu. kupil som Nasku a je od apple TV vzdialena tak 5m a jednu stenu. Apple TV mi pri prehravani filmov z NASky vypisuje, ze slaba siet. Lan kabel nemam ako dotiahnut k tv, jedine ze vyburam steny. Preto som chcel pouzit to, co mam doma k dispozicii a to je starsi Dlink DIR 868L. Skusal som uz cokolvek. Aj ten Technicolor od UPC dat do modu bridge. Nic mi nepomohlo, aby Dlink dostaval internet. Za kazdu radu budem velmi vdacny.
miloshi
 
IP: 188.167.92.89



Zpět na Síť, hardware a software



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Yahoo [Bot] a 2 návštevníků

cron