Powerline - síťový adaptér v nabídce UPC

Problematika připojení hardware a software.

Powerline - síťový adaptér v nabídce UPC

Příspěvekod carlos74 » pon, 18.5.2015, 17:36

Internet: 100+
Televize: Horizon Komfort+ , Koktejl HD , HBO HD
HD PVR Kaon , CAmodul , CiscoEPC3925
carlos74
 
Příspěvky: 236
Bydliště: HK


Re: Powerline - síťový adaptér

Příspěvekod YABAKA » pon, 18.5.2015, 18:35

No nazdar...
Uživatelský avatar
YABAKA
 
Příspěvky: 1846


Re: Powerline - síťový adaptér

Příspěvekod Ivo Mašek » pon, 18.5.2015, 18:36

No, taky už nejsem dobrodruh :D . Bejvávalo, tak před 20 lety
Uživatelský avatar
Ivo Mašek
 
Příspěvky: 806
Bydliště: JIRKOV

Televize: Supreme

Re: Powerline - síťový adaptér

Příspěvekod kotasek » pon, 18.5.2015, 20:12

neco podobneho pouzivam, ale od Zyxelu funguje je to dobre, tedy lepe nez wifi, treba pres patro, je to v zasade na principu adsl, ale pres 220V
kotasek
 
Příspěvky: 132


Re: Powerline - síťový adaptér v nabídce UPC

Příspěvekod cojoiner » pon, 18.5.2015, 20:39

Máte někdo zkušenosti s tím, jak to chodí na hliníkových (AyKy) kabelech? O kolik menší je dosah a přenosová rychlost oproti měděným kabelům?
cojoiner
 
IP: 62.245.107.193


Re: Powerline - síťový adaptér v nabídce UPC

Příspěvekod tomus » pon, 18.5.2015, 20:56

Myslim ze material vodice na funkci nema valny vliv, spis zalezi na jejich zapojeni, zda jsou na stejne nebo jine fazi, vzdalenost a pod.
Admin fora
Uživatelský avatar
tomus
Administrátor fóra
 
Příspěvky: 8152
Bydliště: Brno


Re: Powerline - síťový adaptér v nabídce UPC

Příspěvekod kotasek » pon, 18.5.2015, 22:43

je to jedno, dokonce to jede i na jine fazi, ale hodne zalezi na konstrukci rozvodu, treba prenos zrusilo pripjeni nabijecky , do stejne zasuvky ,od neznackoveho tabletu, pravdepodobne spatna filtrace adapteru
kotasek
 
Příspěvky: 132


Re: Powerline - síťový adaptér v nabídce UPC

Příspěvekod warman » úte, 19.5.2015, 09:24

kotasek:jak to může jet přes 2 různé fáze? :-)
warman
 
Příspěvky: 645
Bydliště: Brno

Internet: 200 M
Televize: Komfort
Telefon: Basic

Re: Powerline - síťový adaptér v nabídce UPC

Příspěvekod cojoiner » úte, 19.5.2015, 09:43

Díky za optimistické reakce, ale dokonce ani dovozce tp-linků nebyl schopen potvrdit, že to bude na hliníku fungovat stejně jak uvádí v parametrech produktu a reakce co jsem zatím slyšel se pohybovaly spíš od "bude to mít menší dosah a přenosovou rychlost" po "nebude to fungovat vůbec".

Takže pokud to někdo používáte doma na hliníkových kabelech, tak se rád dozvím jak to doopravdy je.
cojoiner
 
IP: 62.245.107.193


Re: Powerline - síťový adaptér v nabídce UPC

Příspěvekod YABAKA » úte, 19.5.2015, 09:56

Napsal bych ten dotaz spíš sem: https://ispforum.cz/ , kde se internet řeší primárně a snad se tam ty Powerline už i probíraly.
Uživatelský avatar
YABAKA
 
Příspěvky: 1846


Re: Powerline - síťový adaptér v nabídce UPC

Příspěvekod raji » úte, 19.5.2015, 09:57

cojoiner:
Přečti si hodnocení, snad najdeš co hledáš.
https://www.alza.cz/zyxel-pla-4201-twin ... tm#recenze
raji
 
Příspěvky: 63
Bydliště: Most

Internet: 200 M
Televize: Komplet

Re: Powerline - síťový adaptér v nabídce UPC

Příspěvekod kotasek » úte, 19.5.2015, 11:41

warman píše:kotasek:jak to může jet přes 2 různé fáze? :-)

uplne jednoduse, protoze pokud ty 3faze jdou v jednom vodici /samozrejme nestinenem :D / kabel ma kapacitni slozku, Tzn. ze jsou jako kondenzatory nezi fazemi, no a homeplug funguje nekde nezi 40 - 80 Mhz coz jsou v zasade radiove vlny, prenesou se. Navic ten zyxel ma 3 rychlosti , mezi kterymi prepina na zaklade kvality spojeni, indikovano zmenou barvy led. :cheers:
kotasek
 
Příspěvky: 132


Re: Powerline - síťový adaptér v nabídce UPC

Příspěvekod Ab » stř, 25.5.2016, 11:06

Dobry den,

je tohle opravdu realita

http://www.upc.cz/pece-o-zakazniky/tele ... -internet/
http://www.upc.cz/televize/prijimaci-za ... powerline/

tzn. pokud mam modem v jedne mistnosti, kde mam pripojeny pocitac. A televizi se set-top boxem v jine mistnosti, bude mi fungovat televizni
vysilani skrze powerline adaptery? Ma s tim nekdo zkusenost, nechce se mi tahat dalsi drat skrz barak.

Diky

Ab
Ab
 
IP: 212.67.76.244


Re: Powerline - síťový adaptér v nabídce UPC

Příspěvekod raji » stř, 25.5.2016, 12:12

Jenom pozor abys měl obě zásuvky na stejné fázi jinak ti to určitě nepojede.
raji
 
Příspěvky: 63
Bydliště: Most

Internet: 200 M
Televize: Komplet

Re: Powerline - síťový adaptér v nabídce UPC

Příspěvekod Návštěvník » stř, 25.5.2016, 12:18

Ahoj,

me jde spis o to, jak modemu rict, ze ma ten tv stream poslat pres ehternet do powerline adapteru a nasledne do set-top boxu. Zda to vubec jde? O propustnost mezi powerline adaptery strach nemam.

Diky

Ab
Návštěvník
 
IP: 212.67.76.244


Re: Powerline - síťový adaptér v nabídce UPC

Příspěvekod Standa » stř, 25.5.2016, 12:22

Ten Powerline adaptér slouží "jako kabel" k připojení eth. Takže na jedné straně připojíš STB na druhé výstup modemu (routeru). STB si pak řekne o to co chce přijímat ...
Standa
Uživatelský avatar
Standa
 
Příspěvky: 1587
Bydliště: Praha

Internet: 200 M
Televize: Komplet
Telefon: Kredit 50

Re: Powerline - síťový adaptér v nabídce UPC

Příspěvekod Milav » stř, 25.5.2016, 12:26

Já mám tenhle: https://www.mironet.cz/zyxel-pla5206-2x1000mbps-powerline-ethernet-adapter-1gbps-lan-2pack+dp222736/,
Modem dvě místnosti v paneláku od STB - a jede to v pohodě :D

Recenze: http://sitove-karty.heureka.cz/zyxel-pla5206/recenze/#section

Vedení mám v mědi, důležité je (jak už bylo psáno výše) vedení na stejném jističi a pokud možno zapojení přímo do zásuvky - ne přes rozbočovač nebo prodlužovák.
Pokud mám zapojeno přímo do zásuvek, rychlost podle speedtestu je okolo 140-160 Mb, pokud mám na metrovém prodlužováku, klesne rychlost na zhruba 60-70 Mb.

Dejte si pozor i na síťové rozhraní - vyplatí se koupit 1000 Mb, většina adaptérů má jen 100 Mb, bacha na to!
Pokud není zařízení na druhé straně zapojeno, adaptér se sám přepne do úsporného režimu, zapojení a nastavení je otázka cca 10-15 min.
Milav
 
Příspěvky: 389
Bydliště: Praha

Internet: 200 M
Televize: Komplet
Telefon: Volám pevná

Re: Powerline - síťový adaptér v nabídce UPC

Příspěvekod Ab » stř, 25.5.2016, 12:44

Ahoj,

na UPC mi rekli, ze takto tzn. modem == ethernet == powerline == elektricke vedeni == powerline == ethernet = STB zapojit televizni vysilani nelze,
pry pouze pred koax.

@Milav: ty tedy tvrdis, ze to lze a neni potreba nic specialne nastavovat. Proste si vyberu jeden eth port na modemu do nej strcim kabel, pripojim to pres powerline
na druhe strane to vytahnu do STB a televizni vysilani normalne pobezi?

Diky

Ab
Ab
 
IP: 212.67.76.244


Re: Powerline - síťový adaptér v nabídce UPC

Příspěvekod Milav » stř, 25.5.2016, 12:49

Pozor - powerline nemá s televizním vysíláním nic společného!
Je to pouze pro připojení internetu do STB (třeba právě kvůli možnosti zpětného shlédnutí, aplikací, videotéky apod.)!
Může ti takto na TV příjem fungovat jen Horizon Go na NTB nebo PC.

Na TV příjem bohužel musí být koax protažený od zásuvky až k STB!
Milav
 
Příspěvky: 389
Bydliště: Praha

Internet: 200 M
Televize: Komplet
Telefon: Volám pevná

Re: Powerline - síťový adaptér v nabídce UPC

Příspěvekod Ab » stř, 25.5.2016, 12:56

No a to je presne to co sem chtel vedet, protoze na webu tvrdi, ze to lze viz. napr.

http://www.upc.cz/pece-o-zakazniky/tele ... -internet/

Ab
Ab
 
IP: 212.67.76.244


Další

Zpět na Síť, hardware a software



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron