Wi-Fi

Problematika připojení hardware a software.

Wi-Fi

Příspěvekod Retiree » stř, 5.2.2014, 08:41

Vám všem, kdo se chcete dozvědět něco málo o problematice Wi-Fi komunikace doporučuji k přečtení krátký seriál na Zivě.cz
exKarneval
Retiree
 
Příspěvky: 1782
Bydliště: Teplice


Re: Wi-Fi

Příspěvekod Marek-26 » pon, 10.2.2014, 02:35

Jo to se mi moc líbilo. Je tam strašně hezky popsané to vzájemné překrývání a rušení :)
Uživatelský avatar
Marek-26
 
Příspěvky: 2698
Bydliště: Brüx


Re: Wi-Fi

Příspěvekod boisguillebert » čtv, 3.4.2014, 10:37

Pěkný článek.. díky.
boisguillebert
 
Příspěvky: 2
Bydliště: Brno


Re: Wi-Fi

Příspěvekod YABAKA » čtv, 3.4.2014, 15:37

Pěkný, ale v mnoha ohledech dost zavádějící. Třeba, že 802.11g nemá WPA2. Nebo že je lepší se vyhnout 802.11n lite 150 Mbps. Ani jedno z toho není pravdivý. A navíc spousta lidí má od ISP samotný netový připojení do 25 Mbps, takže k tomu stačí na WiFi i 802.11g, který má 27/27 Mbps.
Uživatelský avatar
YABAKA
 
Příspěvky: 1814


Re: Wi-Fi

Příspěvekod stevieee » pát, 4.4.2014, 13:48

ja mam 120Mbps ale na notasu namerim jen cca 30 při mereni když jsem na Wi-Fi a to mam 802.11b/g/n poradi někdo co a jak nastavit aby to slapalo poradne?
stevieee
 
Příspěvky: 20
Bydliště: louny


Re: Wi-Fi

Příspěvekod PESFILIPES » pát, 4.4.2014, 14:25

Kup poradny router aspon ac - a samozrejme notas ktery umi i 5 GHz - pak te nic nebude omezovat a data pofrci ze budes cucet - i nove tv vpohode pak jedou 120 Mb/s
Uživatelský avatar
PESFILIPES
 
Příspěvky: 168


Re: Wi-Fi

Příspěvekod stevieee » pát, 4.4.2014, 14:35

ten router od upc to neumi? notas myslim ze mam dobry sice nevim jak poznam zda umi 5 GHz ale řekl bych ze je v pohode
stevieee
 
Příspěvky: 20
Bydliště: louny


Re: Wi-Fi

Příspěvekod YABAKA » pát, 4.4.2014, 15:23

Technicolor od UPC umí 5 GHz pásmo, bohužel ale neumí souběh 2,4 + 5 GHz, takže jedno nebo druhý. Nebo radši WiFi router svůj.
Uživatelský avatar
YABAKA
 
Příspěvky: 1814


Re: Wi-Fi

Příspěvekod tomus » ned, 6.4.2014, 20:16

stevieee píše:ja mam 120Mbps ale na notasu namerim jen cca 30 při mereni když jsem na Wi-Fi a to mam 802.11b/g/n poradi někdo co a jak nastavit aby to slapalo poradne?

Pohraj si s nastavenim vysilanicho kanalu, uz se to tady mnohokrat resilo.
Admin fora
Uživatelský avatar
tomus
Administrátor fóra
 
Příspěvky: 8140
Bydliště: Brno


Re: Wi-Fi

Příspěvekod Retiree » stř, 14.5.2014, 16:20

Možná někdo využije Wi-Fi analyzer pro smartfony s Androidem při nastavování domácí sítě. (Pro zobrazení odkazu a stažení aplikace je nutná registrace na Google play.)

Obrázek
Obrázek

Bohužel se sem vnucují reklamy...
exKarneval
Retiree
 
Příspěvky: 1782
Bydliště: Teplice


Re: Wi-Fi

Příspěvekod ludek » čtv, 15.5.2014, 09:22

To vypada dobre, diky za tip...
ludek
 
Příspěvky: 140
Bydliště: Brno


Re: Wi-Fi

Příspěvekod single » čtv, 15.5.2014, 09:54

Taktak, bez Wi-Fi analyzeru ani ránu :-)
Ještě se dá použít Network signál info nebo inSSIDer. A na přehled klientů v síti Fing.
single
 
Příspěvky: 90
Bydliště: Praha / Business 150


Re: Wi-Fi

Příspěvekod Katoda » stř, 28.5.2014, 08:08

Uživatelský avatar
Katoda
 
Příspěvky: 1433
Bydliště: Kralupy nad Vltavou

Internet: 300 M
Televize: Komplet

Re: Wi-Fi

Příspěvekod JirkaH » stř, 28.5.2014, 19:57

Co to zase je? Ja nechci wifi modem.
JirkaH
 
Příspěvky: 324
Bydliště: Brno


Re: Wi-Fi

Příspěvekod Retiree » stř, 28.5.2014, 20:45

Jak správně píšeš v jiném vláknu, nehysterči :D! .... ED3 neznamená Wi-Fi. UPC nabízí několik modemů standardu ED3, wi-fi router mají jen některé...
exKarneval
Retiree
 
Příspěvky: 1782
Bydliště: Teplice


Re: Wi-Fi

Příspěvekod retron » stř, 28.5.2014, 22:13

no aktuálně mají v nabídce jenom wifi modemy Technicolor a Cisco 3925, leda že by vytáhli něco ze skladů anebo nějakou novinku. O 3208 by jim asi utrhali ruce :D
retron
 
Příspěvky: 305
Bydliště: Praha


Re: Wi-Fi

Příspěvekod Marek-26 » čtv, 29.5.2014, 05:03

retron píše:no aktuálně mají v nabídce jenom wifi modemy Technicolor a Cisco 3925, leda že by vytáhli něco ze skladů anebo nějakou novinku. O 3208 by jim asi utrhali ruce :D

No vidíš to a dávají 3208 :)
Uživatelský avatar
Marek-26
 
Příspěvky: 2698
Bydliště: Brüx


Re: Wi-Fi

Příspěvekod china » čtv, 29.5.2014, 17:23

Ano, kdo má kabelový modem, dostane kabelový modem (UBEE EVM3236 nebo Cisco 3208)

Dá se, prosím, to info o výměně najít nějak jednoduše na UPC stránkách?
china
 
Příspěvky: 94
Bydliště: Praha


Re: Wi-Fi

Příspěvekod tomus » pát, 30.5.2014, 15:12

Admin fora
Uživatelský avatar
tomus
Administrátor fóra
 
Příspěvky: 8140
Bydliště: Brno


Re: Wi-Fi

Příspěvekod china » sob, 31.5.2014, 09:15

:diky

Jo, tam přesně to běžný zákazník, kterého se to týká lehce najde... :thumbdown:
china
 
Příspěvky: 94
Bydliště: Praha


Další

Zpět na Síť, hardware a software



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron