Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Problematika připojení hardware a software.

Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod stix » stř, 6.11.2013, 23:13

Zdravim, po prestehovani kdyz sem zarizoval nove internet tak sem se rozhodl jit do upc 240mbit a koupil od nich technicolor s wifi. Vsechno slape dobre, dokonce ani neni problem s vypadkama a packet loss v nekterych peerech jako sem mel u upc 30mbit na stare adrese. Co se ale objevilo jako problem je odpojovani od ssh a ftp.

SSH - driv sem mohl nechat session otevrenou klidne celou noc i kdyz sem nic nedelal, ted me automaticky odpoji cca po minute necinnosti. je to dost problem pokud si na serveru pustim nejaky slozitejsi script a cekam na vysledek tak uz se nedockam protoze me to odpoji. na serveru ani u me v pc se nic nemenilo, dela mi to ted u vsech serveru kam lezu a jak na desktopu tak i na ntb. problem zacal hned na novym netu, predtim to bylo ok.

FTP - tady se to neodpoji ale taky se chova divne. pokud uplyne timeout nastaveny na serveru a ftp se odpoji tak nasledny reconnect asi na minutu vytuhne a teprve potom se zacne pripojovat znova. stejne jako u ssh plati ze na serveru ani pc/ntb zadna zmena a problem zacal po zmene netu.

Administrace routeru - taky se chova dost divne, jednou se stranka nacte hned a nekdy musim treba 10x refreshnout, kdyz to neudelam a cekam tak nacita donekonecna a nic se nestane. Parkrat se mi stalo ze sem se do administrace nedostal vubec. A pokud se vyjimecne nacte login hned tak potom zase pri kazdym odkazu v administraci musim kliknout nekolikrat (nebo refreshnout) aby se stranka nacetla.

Jeste dodam ze momentalne nejsem za zadnym dalsim routerem, switchem atd. PC je pripojenej primo k technicoloru kabelem, problemy sou stejny i na wifi. Urcite to bude neco v nastaveni routeru ale nemam moc napad co by to mohlo zpusobovat, s par vecima sem si pohral ale bez vysledku. Vedel by nekdo? Je to dost kriticky hlavne u toho ssh protoze se s tim diky tomu prakticky neda pracovat, u ftp se to da prezit ale je to dost otravny a nema to moc dobrej vliv na produktivitu pri praci :-/
stix
 
Příspěvky: 18


Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod warman » čtv, 7.11.2013, 09:55

Tak doufám, že se to podaří vyřešit, minulý týden jsem si ho zrovna objednal :-D
warman
 
Příspěvky: 644
Bydliště: Brno

Internet: 200 M
Televize: Komfort
Telefon: Basic

Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod tomus » čtv, 7.11.2013, 16:49

Neco podobnyho se resilo i modemem Cisco 3925
viewtopic.php?f=1&t=4546
Admin fora
Uživatelský avatar
tomus
Administrátor fóra
 
Příspěvky: 8151
Bydliště: Brno


Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod stix » pát, 8.11.2013, 00:13

no, tak precteni toho tematu moc nepotesilo. z toho vyplyva akorat ze upc se zase predvedli a technicolor s jejich nastavenim je pro vyvojare a adminy naprosto k nicemu...to sem se zase nechal napalit "uzasnou" nabidkou :(

driv sem kvuli vypadkum u upc a nedostupnosti do masteru malem prisel o business a ted mi zase praci znemoznujou. konkurence tu neni pokud nebydlim na sidlisti s netboxem takze co ted...v cr je to s internetem vazne bidny...
stix
 
Příspěvky: 18


Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod Slamb » pát, 8.11.2013, 00:19

tak jim napiš, ať to daj do pořádku, třeba se tý aktualizace dožiješ :)
Net 1 Gb/s @ Huawei HG8245HTV Komplet+ @ 2x Hybroad Z121VoIP Bez paušálu
Informace o síti CenTrio a online technická podpora: https://www.centriozone.cz
Uživatelský avatar
Slamb
 
Příspěvky: 3423
Bydliště: Praha


Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod stix » pát, 8.11.2013, 00:26

po predchozich zkusenostech bude zazrak kdyz se doziju toho ze mi nekdo odpovi nebo vezme telefon :D

edit: to ssh funguje kdyz v putty a winscp nastavim aby se udrzovalo spojeni posilanim prazdnych prikazu ale neni to zrovna idealni reseni a ten "lag" u ftp me bude asi otravovat naporad
stix
 
Příspěvky: 18


Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod warman » pát, 8.11.2013, 10:23

no, nemohlo by pomoct VPN? kdyby jsis na serveru nainstaloval openvpn a připojoval se k němu týmto způsobem... Nechci dělat nikomu reklamu, ale u vpnhosting.cz si můžes nechat na 2 dny udělat demo účet https://www.vpnhosting.cz/index.php/Testovaci-ucet.html
warman
 
Příspěvky: 644
Bydliště: Brno

Internet: 200 M
Televize: Komfort
Telefon: Basic

Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod stix » pát, 8.11.2013, 17:59

openvpn uz u sebe na serveru mam. pouzivam to jako zasifrovanej tunel kdyz pracuju na ntb na verejnym netu. doma by to ale moc idealni nebylo, mam pracovni a volnej cas tak nejak promichanej dohromady :D v podstate delam celej den a behem toho si resim i svoje veci takze bych musel byt na vpn v podstate nonstop a tahat pres to vekerej traffic coz se mi moc nelibi.

jeste me tak napadlo, mam tu 1gbit 10-port switch tak bych mohl zkusit hodit vsechno co je na kabelu za nej. asi to nic nevyresi ale nahoda je blbec, treba to spojeni udrzi...
stix
 
Příspěvky: 18


Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod warman » pát, 8.11.2013, 19:47

Vsak muzes openvpn nastavit tak, ze bude routovat jen urcity provoz...
warman
 
Příspěvky: 644
Bydliště: Brno

Internet: 200 M
Televize: Komfort
Telefon: Basic

Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod stix » sob, 9.11.2013, 12:29

hm, o tom sem ani nevedel. myslel sem ze kdyz je nastavena jako tunel tak presmeruje uplne vsechno. na to se budu muset podivat, diky za radu :)
stix
 
Příspěvky: 18


Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod warman » sob, 9.11.2013, 13:52

vsak ty to openvpn muzes nastavit vselijak, toto se dokonce nastavuje v klientovi a ne na serveru viz http://forum.vpnhosting.cz/viewtopic.ph ... aeb96dbfe4
warman
 
Příspěvky: 644
Bydliště: Brno

Internet: 200 M
Televize: Komfort
Telefon: Basic

Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod stix » sob, 9.11.2013, 14:22

jj, to je mi jasny. ted mam nastavenej tunel na cely pripojeni tak predpokladam ze v klientovi si udelam druhej config a nastavim jen porty 21 a 22
stix
 
Příspěvky: 18


Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod Marek-26 » pon, 11.11.2013, 11:46

stix píše:no, tak precteni toho tematu moc nepotesilo. z toho vyplyva akorat ze upc se zase predvedli a technicolor s jejich nastavenim je pro vyvojare a adminy naprosto k nicemu...to sem se zase nechal napalit "uzasnou" nabidkou :(

driv sem kvuli vypadkum u upc a nedostupnosti do masteru malem prisel o business a ted mi zase praci znemoznujou. konkurence tu neni pokud nebydlim na sidlisti s netboxem takze co ted...v cr je to s internetem vazne bidny...

Tak si od UPC objednejte něco jiného jak obyčejný internet pro domácnosti :) Jen to asi bude za jinou cenu ...
Uživatelský avatar
Marek-26
 
Příspěvky: 2735
Bydliště: Brüx


Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod stix » úte, 19.11.2013, 04:40

marek: kdybych mel jistotu tak nemam problem si priplatit ale v jejich pripade na to nemam odvahu, nedivil bych se kdyby to bylo jeste horsi :D nemam pocit ze vyzadovat pripojeni na ftp/ssh a dobrou konektivitu do vsech siti je nejakej extremni pozadavek kterej by internet pro domacnosti nemel zvladat.

jinak sem zkousel technickou podporu a celkem me prekvapilo ze odpovedeli za nekolik hodin, z drivejsich zkusenosti sem s odpovedi ani nepocital. ovsem co doslo jako odpoved uz je trochu jina...akorat napsali at zkusim jestli je problem na lan i wifi a resetnu modem do defaultniho nastaveni. tak nevim no, popsal sem jim vsechno dost podrobne. vysvetlil ze problem je s hodnotou keep alive a ukoncovanim neaktivnich tcp spojeni za nesmyslnou dobu, vysvetlil ze problem je od doby co mam tento modem a na vsech zarizenich = na lan i wifi, od dodani v default nastaveni a dostanu takovouto odpoved...to uz by tu jejich technickou podporu mohli delat i deti ve skolcce... :( prijde mi to jakoby se tim nikdo ani nezabyval nebo to ani nedocetl do konce a jen nejakej brigadnik poslal naucenou odpoved z manualu
stix
 
Příspěvky: 18


Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod VojtaBG » pon, 7.9.2015, 10:21

Je rok 2015, a stále ten naprosto stejný problém. Po přestěhování nám byl od UPC slíben rychlý 250 Mbit internet přesně pro naše potřeby. Ano, na koukání na videa a brouzdání po stránkách super, ale práce s FTP a programy, které ho používají, je naprosto útrpná. Vyřešil to někdo nějak? Případně za co vyměnit tento router?
VojtaBG
 
IP: 84.242.80.254


Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod Pepe » pon, 7.9.2015, 10:26

Přepnout do Bridge a pořídit si vlastní router. A doufat, že se to vyřeší. Případně počkat, protože za měsíc se mají pro Business objevit nové modemy, tak se určitě objeví i pro nás :-)
TV: Baby Kaon, 3x CA modul (TT-connect CT-3650 ; Technisat Cablestar Combo HD)
NET: Cisco EPC3208 + Turris 1.1
Horizon GO: Odroid C2, Pine A64 2GB
Hračky: Odroid U2, RPi 2B
Pepe
 
Příspěvky: 569
Bydliště: Praha 11 - Chodov

Internet: 200 M
Televize: Komplet
Telefon: Basic

Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod Luboš » ned, 12.6.2016, 09:43

Rok 2016 - stále stejný problém :D
Luboš
 
IP: 89.102.105.76


Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod Pepe » ned, 12.6.2016, 21:00

Bridge nepomůže?
TV: Baby Kaon, 3x CA modul (TT-connect CT-3650 ; Technisat Cablestar Combo HD)
NET: Cisco EPC3208 + Turris 1.1
Horizon GO: Odroid C2, Pine A64 2GB
Hračky: Odroid U2, RPi 2B
Pepe
 
Příspěvky: 569
Bydliště: Praha 11 - Chodov

Internet: 200 M
Televize: Komplet
Telefon: Basic

Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod xsouku04 » pon, 28.11.2016, 11:05

Režim bridge pomůže, vyzkoušeno - používám to tak dlouhodobě a nikdy mi SSH nebo něco podobného nepadalo. Zas mám ale problém v tom, že když vyměním router, tak mi vždy změní veřejnou ip adresu (i když klonuji MAC) a i když mám jako firemní zákazník slíbenou statickou.
xsouku04
 
IP: 83.240.62.137


Re: Technicolor a problem s FTP/SSH a administraci

Příspěvekod thaischumi » pon, 28.11.2016, 12:35

xsouku04 píše:Zas mám ale problém v tom, že když vyměním router, tak mi vždy změní veřejnou ip adresu (i když klonuji MAC) a i když mám jako firemní zákazník slíbenou statickou.


Nemusí to náhodou na routeru nastavit ručně místo auto/DHCP? Protože vedle té pevné más ještě asi 3 dynamické veřejné IP adresy.
Internet 400Mbps + COMPAL CH7465LG
Horizon Komfort + 3 CA Moduly CI+
thaischumi
 
Příspěvky: 229
Bydliště: Praha 5 - Jinonice

Internet: 300 M
Televize: Komfort


Zpět na Síť, hardware a software



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Seznam [Bot] a 6 návštevníků

cron