Cisco EPC3925 - zkušenosti

Problematika připojení hardware a software.

Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod PV » pát, 15.1.2016, 21:01

Zdravím,
V poslední době se u modemu objevil další problém. Nemá někdo podobnou zkušenost?
Mám na routeru připojeno několik wi-fi zařízení a u tabletu se stává ze se mi stránky načítají normálně ale často se stane ze u protokolu https trvá načítání i několik minut. Přitom ping na https stránky normálně jede.
A i ostatní stránky jedou v pohodě. Pak pomůže odpojit se od wi-fi a hned se zas připojit a najednou https stránky naskočí. Zas ale jen na pár minut.
V administraci routeru mám všechno vypnuté chtěl jsem ještě vypnout QOS a když jsem to udělal tak se router nemůže připojit do wi-fi vůbec a hodí mi hlášku ze je problém s autorizací. Když si qos zapnu zase se připojím do wi-fi, nicméně problém se stránkami https přetrvává. Problém s https se mi však objevuje i u jiných zařízení.

Díky
PV
 
Příspěvky: 10
Bydliště: šumperk


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod Snah » sob, 23.1.2016, 11:23

Snah píše:
PetrM píše:Ahoj,
zkoušel jste někdo nastavovat Guest Network v menu Wireless? Myslel jsem, že to nastavím jako wifi pro návštěvy, ale nějak se mi nedaří, sice nastavím na Enable, ale wifi nevidím.

Mám stejný problém. Tipuji to na konflikt s jejich Wi-free. Dal bych za to krk, že tato položka (Guest Network) tam do zapnutí Wi-free u mě na modemu nebyla. Navíc se po restartu modemu samo u Hostovské sítě zrušilo Enabled.
Schválně jsem požádal o zrušení Wi-free, tak uvidím, jestli tato položka pak začne fungovat nebo úplně zmizí.


Tak i po zrušení Wi-Free hostovská síť nefunguje a po restartu modemu se sama v nastaveni vypne.
Snah
 
Příspěvky: 34
Bydliště: Zlín


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod Honza123456 » ned, 24.1.2016, 04:00

PV píše:Zdravím,
V poslední době se u modemu objevil další problém. Nemá někdo podobnou zkušenost?
Mám na routeru připojeno několik wi-fi zařízení a u tabletu se stává ze se mi stránky načítají normálně ale často se stane ze u protokolu https trvá načítání i několik minut. Přitom ping na https stránky normálně jede.
A i ostatní stránky jedou v pohodě. Pak pomůže odpojit se od wi-fi a hned se zas připojit a najednou https stránky naskočí. Zas ale jen na pár minut.
V administraci routeru mám všechno vypnuté chtěl jsem ještě vypnout QOS a když jsem to udělal tak se router nemůže připojit do wi-fi vůbec a hodí mi hlášku ze je problém s autorizací. Když si qos zapnu zase se připojím do wi-fi, nicméně problém se stránkami https přetrvává. Problém s https se mi však objevuje i u jiných zařízení.

Díky


Ahoj, mám úplně stejný problém. Nemáte někdo řešení?
Honza123456
 
IP: 78.102.40.235


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod PV » úte, 2.2.2016, 07:43

Od včerejška mě UPC převedl na službu 100/10 mbit. Nicméně na wifi u tohoto modemu nedostanu víc jak cc 36 mbit. Víc tento modem přes wifi nedá? Nebo mám někde špatně nastaveno? Ve wifi mám nastaveno N-Only, ikdyž jsem dával B/G/N mixed a široký kanál tak jsem pořád max uvedených 36 mbit. Síla signálu je perfektní zahlušení pásmem to nebude. Na Lan kabelu to normálně 100/10 mbti jede....

díky za případné reakce
PV
 
Příspěvky: 10
Bydliště: šumperk


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod xtonda » úte, 2.2.2016, 09:30

Tohle se tu řeší každý týden, záleží na spoustě faktorů, bez dalších detailů - ano tato rychlost je OK.
xtonda
 
Příspěvky: 401
Bydliště: Praha - Letňany

Internet: 200 M
Telefon: Basic

Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod Marek-26 » úte, 2.2.2016, 09:47

No, 36 je přeci jenom málo. Jakou máte WiFi? Jestliže podporuje jen N150, pak se o moc víc nedostanete, ale o kousek by to ještě mělo jít. Indikace síly signálu ve win nic neříká o zarušení pásma :) Použijte třeba program inSSIDer (pro PC se systémem win) nebo WiFi Anylyzer (pro telefony s Androidem) pro náhled na obsazenosti kanálů.
Uživatelský avatar
Marek-26
 
Příspěvky: 2615
Bydliště: Brüx


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod xtonda » úte, 2.2.2016, 11:08

No já mám N150 v notebooku a přes 40 Mbit je z říše snů, ono záleží i na provedení antény, proto bez dalšího nelze říct jak moc to je či není OK.

V pásmu 2,4 GHz toho běhá daleko víc než jen wifi včetně mikrovlnek, na zjištění množství rušení je potřeba spektrální analyzátor.
xtonda
 
Příspěvky: 401
Bydliště: Praha - Letňany

Internet: 200 M
Telefon: Basic

Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod PV » úte, 2.2.2016, 13:03

Jedu na wifi přímo z Cisca 3925. V okolí cca 5 wifin, každá na jiném kanálu, než mám já. Sílu signálu v Inssideru mi to ukazuje RSSI kolem 60. Na všech zařízeních to je stejné. Ať se jedná o NTB či smartphone, víc jak cca 36 nedám.
PV
 
Příspěvky: 10
Bydliště: šumperk


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod Marek-26 » úte, 2.2.2016, 17:10

To, že je každá na jiném kanálu zas tak moc neznamená :) ony se ty kanály vzájemně překrývají. Jaký máte NTB a jaký telefon? Ať alespoň zjistíme, jaké síťovky v nich jsou.

xtonda píše:No já mám N150 v notebooku a přes 40 Mbit je z říše snů, ono záleží i na provedení antény, proto bez dalšího nelze říct jak moc to je či není OK.

V pásmu 2,4 GHz toho běhá daleko víc než jen wifi včetně mikrovlnek, na zjištění množství rušení je potřeba spektrální analyzátor.

Já na 802.11 N-lite dostávám 45-53.
Uživatelský avatar
Marek-26
 
Příspěvky: 2615
Bydliště: Brüx


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod YABAKA » úte, 2.2.2016, 19:05

To někomu na WiFi nestačí 36Mbps? Pokud stahuju, tak stejně jedině kabel to řeší a pokud se courám po netu, tak je i 36 luxus.
Uživatelský avatar
YABAKA
 
Příspěvky: 1759


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod PV » úte, 2.2.2016, 21:07

ntb je HP probook se síťovkou AR9285, mobil je LG G3 - tam bych problém neviděl... právěže ntb nemám možnost ke kabelu připojit. Nebudu tady řešit kabeláž v bytě :-)
PV
 
Příspěvky: 10
Bydliště: šumperk


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod YABAKA » úte, 2.2.2016, 21:18

Když nebudeš řešit kabeláž, tak nemá smysl ani řešit rychlost...
Uživatelský avatar
YABAKA
 
Příspěvky: 1759


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod PV » úte, 2.2.2016, 21:30

jde o to, že tarif pro to je, modem by to měl dávat, připojené zařízení by to taky měli dávat.
Je mi jasný, že 100mbit z toho nevytáhnu, ale jede mi to na 1/3 rychlosti, což mi připadá málo. Já s tím vydržím, ale zajímalo mě, jestli to není nějaká drobnost, třeba nastavení na modemu (transmission rate, CTS protection mode atp. - vše mám nastaveno defaultně) ... kdybys měl sportovní auto, asi bys od něho taky očekával trochu víc než od obyčejné feldy... :salut:
PV
 
Příspěvky: 10
Bydliště: šumperk


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod sodekcz » úte, 2.2.2016, 22:18

zkus se podívat na nastavení síťovky v notebooku. Někdy je ve vlastnostech potřeba povolit šířku pásma 40 MHz. Pak se rychlost zvedne. (vyzkoušeno na HP Elitebook 2560p)
sodekcz
 
Příspěvky: 50
Bydliště: Brno


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod xtonda » úte, 2.2.2016, 22:47

AR9285 je N150, o moc víc z toho nedostaneš. Ale ty nemáš sportovní auto, máš ten nejzákladnější wifi adaptér co v rámci 802.11n může bejt. Kup si rychlejší adaptér do USB.
xtonda
 
Příspěvky: 401
Bydliště: Praha - Letňany

Internet: 200 M
Telefon: Basic

Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod pepino » čtv, 7.4.2016, 20:12

Zapomněl jsem heslo do routeru. Když ho natvrdo vyresetuju podrzenim tlacitka na 10 sec, co vsechno se vymaze? Pojede pak normalne internet?
pepino
 
IP: 89.177.237.49


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod Marek-26 » čtv, 7.4.2016, 22:30

Ano a ano :)
Uživatelský avatar
Marek-26
 
Příspěvky: 2615
Bydliště: Brüx


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod Lou » ned, 17.4.2016, 20:35

Zdravím všechny,
po roce se mi opět objevil mnohokrát zmiňovaný problém - v router modu se modem v různých časových intervalech restartuje, v bridged jištěný tp linkem samozřejmě vše v poho.(tp link je už starší a omezuje mi rychlost, jinak bych to tak nechal)
Rok zpátky pomohl úplný reset z podpory (můj úplný reset nezabíral což jsem moc nechápal), nicméně tentokrát to nezabralo...
Není někde v nastavení nějakej fígl, nějaká blbina co by to shazovala ?
Vím, že můžu požádat o výměnu, ale z toho co si tady vždycky počtu mi vyšlo, že mám doma vlastně docela hodnou a neškodnou mašinku která hezky topí, nepípá, nevrčí a nekašle a tak bych jí chtěl dát ještě šanci :cheers:


Díky za tipy ;)
Lou
 
Příspěvky: 5
Bydliště: Kladno


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod Slamb » pon, 18.4.2016, 08:43

dyť ten compal je snad v klidu, ne? :shock:
Net 1 Gb/s @ Huawei HG8245HTV Komplet+ @ 2x Hybroad Z121VoIP Bez paušálu
Informace o síti CenTrio a online technická podpora: https://www.centriozone.cz
Neomezený tarif s 1,5GB netem bez závazku za 399 Kč: https://www.neomezene399.cz
Uživatelský avatar
Slamb
 
Příspěvky: 3418
Bydliště: Praha


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod Lou » úte, 19.4.2016, 18:55

Tak co přiveze technik to neovlivním, nebo jo ?
Lou
 
Příspěvky: 5
Bydliště: Kladno


PředchozíDalší

Zpět na Síť, hardware a software



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 5 návštevníků

cron