Cisco EPC3925 - zkušenosti

Problematika připojení hardware a software.

Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod computerboy » stř, 20.4.2016, 10:10

Lou: Ne, to se nedá ovlivnit.
computerboy
 
Příspěvky: 115
Bydliště: Prague


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod Marek-26 » stř, 20.4.2016, 15:38

Spíše ne. Compal se dává hlavně k tarifu 300Mbps a business klientům. K nižším rychlostem se dávají Ubee a Technicolory. Cisco modemy se prý již nedávají.
Uživatelský avatar
Marek-26
 
Příspěvky: 2617
Bydliště: Brüx


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod allien » stř, 20.4.2016, 16:27

Je to tak, jak píše Marek-26, dodávají se již pouze Compaly a Technicolory, jiné modemy již nejsou skladem, aspoň ne v Brně.
allien
 
Příspěvky: 148
Bydliště: Brno

Internet: 200 M
Televize: Komfort
Telefon: Basic

Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod computerboy » stř, 20.4.2016, 17:23

Proč už se nedávají Cisco? Byly poruchové? Nebo nějaký jiný důvod?
computerboy
 
Příspěvky: 115
Bydliště: Prague


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod YABAKA » stř, 20.4.2016, 18:59

Spíš nestíhají rychlost.
Uživatelský avatar
YABAKA
 
Příspěvky: 1761


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod Marek-26 » stř, 20.4.2016, 19:28

computerboy píše:Proč už se nedávají Cisco? Byly poruchové? Nebo nějaký jiný důvod?

Ten o kterém je vlákno neuNAToval více jak 150Mbit. Takže je vlastně jen k jednomu (resp. dvěma) tarifům. I kdyby dostali lidi se 100Mbitem, musel by se jim při navýšení rychlosti zase měnit. Nehledě na různé akce, kdy se lidem dává nějaký rychlostní bonus na x měsíců a oni by ho tak nemohli využít.
Uživatelský avatar
Marek-26
 
Příspěvky: 2617
Bydliště: Brüx


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod PV » čtv, 28.4.2016, 19:36

Ahoj,

pořád řeším problém s připojením WI-FI, kdy některé zařízení mají problém načítat https stránky. Ping na ně jede, ale načíst se je nepodaří, pomůže restart modemu, nebo stačí jen na problémovém zařízení vypnout Wi-Fi a zase zapnout. Pak problém na několik minut zmizí. Ostatní stránky jedou v pohodě. Už jsem zkoušel měnit nastavení routeru jak to jen jde, výsledek stejný. Teď jsem zkoušel vypnout QOS, respektive se na Ciscu se dá vypnout jenom WMM (Wi-Fi Multimedia). Pokud tuto položku vypnu (standardně je zapnutá), najednou se se zařízením vůbec do sítě nepřipojím do sítě, píše mi to problém s ověřením. Jakmile tuto volbu zapnu, opět se jde připojit do sítě, ale pořád je problém s načítáním https.

Nemá někdo podobnou zkušenost?
PV
 
Příspěvky: 10
Bydliště: šumperk


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod Niki » sob, 14.5.2016, 23:21

Tak jsem volala do UPC a rekli, ze tenhle vic nez 140 Mbit neumim a ja mam 200/20, takze smula? Oficialni dokumentace hovori o 440/120.
Niki
 
Příspěvky: 2
Bydliště: Plzeň


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod Pepe » ned, 15.5.2016, 00:12

Tohle se tady už řešilo a řeší furt. Jedině to dát do bridge, aby Vám to jelo víc, ale je potřeba mít za tím router, který zvládne 1Gbits. Cisco EPC3925 v router modu toho víc neutáhne než 140-150Mbits. Podle toho, co píšete si myslím, že máte modem odkoupený, tak je možné ho odprodat za 500Kč+-
a) koupit si pořádný router, který zvládne 200Mbits cca 1000 Kč+-
b) platit pronájem Technicolor/Compal za 60-70Kč
c) zakoupit Compal za 2020Kč s tím, že budete mít dual-band wifi s AC
TV: Baby Kaon, 3x CA modul (TT-connect CT-3650 ; Technisat Cablestar Combo HD)
NET: Cisco EPC3208 + Turris 1.1 + Turris Omnia 2GB
Horizon GO: Odroid C2, Pine A64 2GB
Hračky: Odroid U2, RPi 2B
Pepe
 
Příspěvky: 542
Bydliště: Praha 11 - Chodov

Internet: 200 M
Televize: Komplet
Telefon: Basic

Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod Niki » čtv, 26.5.2016, 17:44

Mám ho koupenej. Takze asi koupim router. Nejaky doporuceni na najekej co umi Wifi a 1 Gbit pres kabel?
Niki
 
Příspěvky: 2
Bydliště: Plzeň


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod YABAKA » čtv, 26.5.2016, 17:55

TP-Link Archer
Uživatelský avatar
YABAKA
 
Příspěvky: 1761


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod Návštěvník » ned, 19.6.2016, 17:45

Dobrý den,
mám pronajatý za 70 Kč modem Cisco, dosud jsem měl internet 100+, nyní jsem si objednal 200+. Mohu, případně za jakých podmínek, požadovat výměnu za "rychlejší" modem?
Návštěvník
 
IP: 88.86.111.225


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod Pepe » ned, 19.6.2016, 18:28

Ano. Zavolejte si na technickou podporu, že Cisco EPC3925 v router modu nepodporuje více než 150 Mbits, ale v bridgi dosahuje kolem 250 Mbits. Výměna by měla být zadarmo.
Cisco EPC3925 je asi nejlepší modem od UPC, který nemá až tak moc "*upravený*" firmware. Dostanete buď Technicolor nebo Compal. Záleží, jak moc se v tom vyznáte a zda máte případně svůj vlastní router za modemem. Pokud ne, tak si nejlépe vemte Compal ať máte dual band (tj WiFi zároveň jak na 2.4 GHz a 5 GHz)
TV: Baby Kaon, 3x CA modul (TT-connect CT-3650 ; Technisat Cablestar Combo HD)
NET: Cisco EPC3208 + Turris 1.1 + Turris Omnia 2GB
Horizon GO: Odroid C2, Pine A64 2GB
Hračky: Odroid U2, RPi 2B
Pepe
 
Příspěvky: 542
Bydliště: Praha 11 - Chodov

Internet: 200 M
Televize: Komplet
Telefon: Basic

Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod Hoper11 » sob, 6.8.2016, 13:35

Ahoj taky mám problém s načítáním některých stránek a aplikací s https protokolem. Nicméně po prakticky nulové pomocí od UPC, jsem zjistil že to dělá tzv. Parental control. Jakmile jsem tuto funkci vypl, tak nejenom že se zrychlil přenos na WiFi, ale přestal problém s načítání https protokolu. Před tím jakékoliv laborovani s firewallem, QOS, nastavovani Wifi signálu, ale nemělo to na to vliv. Jen přesně nevím jakou to má příčinu. Všiml jsem si když se mi při zapnutém Parental control nenačte https stránka, stačí spustit nějaký program co proscanuje zařízení v síti a hned to na pár minut jede.
Hoper11
 
Příspěvky: 1
Bydliště: Ostrava


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod Lopata » pon, 5.12.2016, 01:44

Zdravím,

může mi někdo vysvětlit jaký je rozdíl mezi bridge only a router mode? Jde o to, že po přepnutí do Bridge only se mi vyřešily problémy s online hraním (u některých her mi hraprovaly online služby). Já jen jestli přepnutím jsem se nevystavil nějakému zbytečnému bezpečnostnímu, či jinému riziku...

Díky fíky...
Lopata
 
IP: 89.102.91.57


Re: Cisco EPC3925 - zkušenosti

Příspěvekod Standa » pon, 5.12.2016, 07:37

Pokud přepneš do bridge only, vyřazuješ router a zařízení má veřejnou IP adresu a samozřejmě se tak vystavuješ bezpečnostním rizikům.
Zároveň podle tarifu můžeš připojit 1-3 zařízení. Jak je to s v tomto případě WIFI nevím
Standa
Uživatelský avatar
Standa
 
Příspěvky: 1568
Bydliště: Praha

Internet: 200 M
Televize: Komplet
Telefon: Kredit 50

Předchozí

Zpět na Síť, hardware a software



Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron